in

3 fede glasmærker til vitrineskabet

Står du i den situation, hvor du kigger ind i dit vitrineskab og tænker, at du egentlig godt kunne trænge til nogle nye glas? I så fald er du kommet til det rette sted, for i denne artikel vil vi fortælle dig om tre forskellige glasmærker, der virkelig har formået at designe mange smukke glas. Lige fra lanceringer af hele glasserier, som inkluderer både vinglas, champagneglas, cocktailglas og vandglas, til enkeltstående glasdesign der har taget glasverdenen med storm.

Når du søger glasinspiration, kan du altså med fordel starte din søgen hos disse tre glasdynastier, og så vil du allerede være langt. Og er du bare på udkig efter indretningstips til køkkenet i sin helhed, så hav gerne disse 4 indretningstips i køkkenet for øje.

Luigi Bormioli

Første navn i rækken er italienske Luigi Bormioli. De er nogle af de mest garvede glaspustere i branchen, og nogle af de største glasrevolutioner er skabt netop her. De har i flere omgange innoveret på måden at fremstille glas og rykket ved grænserne for, hvad der ellers har været anset som værende umuligt.

Vi kan bl.a. nævne at Luigi Bormioli var de første til at blæse både stilken og skålen ud i ét på et vinglas. Dermed har de dannet grundlaget for at lave vinglas og stilkede glas i det hele taget, som er meget mere robuste og modstandsdygtige overfor slag.

Et særligt kendetegn for det italienske glashus er deres laboratorie. Her har de gennem mange år udviklet et ganske unikt krystalinmateriale, som alle deres glas bliver fremstillet af. Det har bl.a. betydet, at Luigi Bormioli har kunnet givet 25 års garanti på deres glas, da de meget sjældent får glaspest og selve glassene er mere modstandsdygtige samt mere fleksible end normale glas.

Naturligvis er der også designmæssige del. Her har italienerne i den grad også styr på, hvad de laver.

Så for kort at opsummere får du udover en masse praktiske funktioner også nogle fantastisk smukke glas, hvis du vælger at købe glas fra italienske Luigi Bormioli.

Holmegaard

Siden år 1825 har det danske glaspusteri Holmegaard markeret sig med nogle af verdens smukkeste glas. Det hele startede da greven Christian Danneskiold-Samsø søgte tilladelse hos kongen om at etablere et glasværksted tæt på Holmegaard Mose.

Desværre afgik greven ved døden i 1823 inden han nåede at svar på sin ansøgning, Kongens tilladelse kom kort efter, og det var altså hustruen Grevinde Henriette Denneskiold-Samsø, som fik ført sin afdøde mands store projekt ud i livet.

I begyndelsen var det primært grønne flasker, der blev produceret hos det nyetablerede glashus, men da Grevinden havde større ambitioner, startede produktionen af klare glas ligeledes. På under 200 år er Holmegaard således vokset sig til et stort verdensanerkendt glaspusteri, som både benytter de traditionelle mundblæste fremstillingsmetoder samt moderne automatiserede fremstillingsmetoder.

Holmegaards evne til at tiltrække nogle af de bedste designere startede i løbet af 1900-tallet, og det har været en af de succesfulde nøgler, som har resulteret i Holmegaards stærke position på markedet.

Du har måske hørt om nogle af deres glasserier, hvoraf Perfection-serien har høstet et kæmpe internationalt bifald hos vineksperter såvel som hos den almene vinnyder. 

Nachtmann

Det sidste brand, vi vil introducere dig til, er tyske Nachtmann. De indgår under den store glasparasol, der hedder Riedel, og så er de specialister i at fremstille krystalglas. Glaspusteriet blev stiftet i 1834 af Michael Nachtmann og har siden da gennemgået mange skelsættende faser. De har bl.a. været udsat for 2. Verdenskrigs destruerende konsekvenser, hvilket ledte til, at de efter 1945 måtte genbygge dele af de ødelagte produktionsfaciliteter.

Siden da har Nachtmann sat deres designmæssige præg på hele glaskulturen, hvor nogle af smukkeste krystalglas er blevet undfanget fra. De hylder både den klassiske glastradition, hvor den elegante enkelthed gerne taler for sig selv. Samtidig kan Nachtmann også godt lide at provokere og udfordre de normer, som til tider synes at hvile tungt over den generelle glasproduktion. Bl.a. med Punk-kollektionen har Nachtmann formået at skabe glas, der rykker ved nogle grænser, og sætter spørgsmålstegn ved, hvordan glas egentlig bør se ud.

Hos Nachtmann får du ganske enkelt tysk kvalitet både i forhold til de nøje udvalgte materialer, som danner fundamentet for produktionen, men også i forbindelse med de mange smukke designs.

Hvad skal du vælge?

Nu til den sværeste del for hvilket brand skal du så vælge? Det kan vi naturligvis ikke svare dig på, da valget af det rigtige glas er lige så subjektivt som så mange andre ting. Men vi kan råde dig til at dykke lidt mere ned i de forskellige mærker og udforske deres mange glaskollektioner. Dermed finder du helt sikkert også det glasmærke og de specifikke glas, som passer netop til dine præferencer.

Hvilket voksenlegetøj er bedst til mænd?

Find den rette gamer stol