in

4 fantastiske nytårsforsæt til din liste

Året er snart omme og for mange mennesker betyder det nytårsfest og nytårsforsætter. Det er ret alment anerkendt, at de fleste forsætter ikke holder særligt længe, men de behøver ikke nødvendigvis være dømt til at gå i glemslen i løbet af årets første, nye uger. Det er nemlig muligt at lave forsætter, der både er meningsfulde og som kan holde og blive til varige vaner. I denne artikel skal vi se på fire fantastiske bud på nytårsforsætter og hvordan du kan gøre dit for at de holder lidt længere, således at når du vågner den 1. januar og kalenderen siger 2023 og du står i køkkenet og skal have gang i kaffemaskinen, så har du en reel plan for, hvordan du skal føre det ud i livet.

Sæt mål, der er opnåelige

Det lyder måske banalt at sige det højt, men nytårsforsætter har større chance for at holde, hvis de meningsfulde og betydningsfulde for DIG og samtidig opnåelige og realistiske. Når de ikke kan holde i længere tid er det ofte fordi, det enten er et forsæt, der har rod i nogle specifikke forventninger, som samfundet, din omgangskreds eller du selv har (for eksempel vægttab eller rygestop); det kan også være fordi de er for vage (og dermed bliver svære at gøre konkrete og føre dem ud i livet); eller det kan også være, at du netop ikke har en realistisk plan for, hvordan du rent faktisk skal nå målene. Helt overordnet set skal du sørge for, at dine nytårsforsætter er specifikke. Mange har vægttab som et mål, men det skal være endnu mere specifikt end det. Tænk over, hvad målet helt konkret er; hvor mange kilo vil du tabe dig og hvad er tidsrammen? Det kan være, du skal starte med 5 kilo i løbet af to måneder og når du så har nået det mål, så sætter du det næste. Du skal selvfølgelig også have en idé om, hvordan du vil gøre det og her hjælper det at have en klar handleplan. Dit mål skal også være målbart, hvilket vil sige, at du kan holde øje med dine fremskridt over tid for eksempel ved at skrive det ned eller logge det i en app.

Målet skal også være opnåeligt og realistisk og det her er et vigtigt trin. Hvis du forsøger at gabe over for meget for pludseligt, så er der større risiko for, at det ikke holder. Så tag små skridt og hold det realistisk. Nu hvor det er på plads, så skal vi runde de fire bud på nytårsforsætter, som du måske kan give dig i kast med (én ad gangen selvfølgelig – husk at det skal være realistisk).

Vægttab

Vi har været lidt inde på emnet og det er fordi, det ofte er et af de forsætter, der oftest bliver lavet – og også et af dem der oftest ikke når særligt langt. Her er det især vigtigt at sætte realistisk mål og være god ved dig selv, så du får en sund krop og sind. Det handler også nogle gange om den rigtige træning for at tabe sig.

Slap mere af

Den her næste en lyder måske ret enkel, men det kan faktisk være ret svær: Slap mere af. Afslapning ser selvfølgelig forskellig ud fra person til person og det kan variere fra at læse gode bøger, til at nyde forskellige titler hos et online casino, meditation og praktisering af mindfulness, lytte til musik eller løbe en tur eller måske en tur i fitness. Men vi lever i et fortravlet samfund og hvis du i 2023 dagligt forsøger at sætte tid af til at slappe af og komme helt ned i gear, så vil det hurtigt komme dig til gode.

Uddannelse, penge og tid

Andre gode (og populære) nytårsforsætter inkluderer det at få en uddannelse (eller måske skifte til en, der passer bedre til dig), spare penge op (og måske bruge dem på noget, du virkelig ønsker dig) og få mere tid i din hverdag. Det kan måske se ud som at man betaler sig til en række ydelser som for eksempel rengøring, så det frigiver mere tid til andre ting.

Det kan også være at dit nytårsforsæt skal være at tage på flere eventyr, arbejde på dit parforhold, foretage nogle valg i din karriere, der vil gøre dig lykkeligere, gå i gang med en hobby eller lære noget, som du altid har ønsket dig at lære. Det kan være, du skal i gang med at surfe, lære at strikke eller begynde til yoga. Et nytårsforsæt kan også være ønsket om at lave mere mad, spise sundere for at få et sundere hår eller begynde at vinterbade – muligheder er mange og det er kun fantasien, der sætter grænser. Én ting er dog sikkert: Vi burde alle bruge 2023 på ting, der gør os mere lykkelige. 

Gave til hende

Guide: Sådan finder du den perfekte gave til din veninde

Pandekager

Sådan laver du pandekager dine børn vil elske