in , ,

4 fordele ved at investere i aktier

Hvis du har frie midler til overs, vil det ofte være en god idé at investere dem. Og her taler vi altså ikke om at investere i forbrug, men om rigtige investeringer i aktier, obligationer, valuta osv. Det gælder ikke mindst i øjeblikket, hvor bankerne opkræver negative renter. Her er det uden tvivl en fordel at lade dine penge komme ud at arbejde på finansmarkederne. Spørgsmålet er bare – hvad skal du vælge at investere i?

Der kan være fordele og ulemper ved forskellige investeringsaktiver. I denne artikel ser vi nærmere på fire fordele ved at vælge aktier fremfor f.eks. obligationer, ejendomme eller andre aktiver.

Masser af tilgængelig viden

En af de største fordele ved at investere i aktier er, at der er masser af tilgængelig viden om emnet. Der findes et hav af bøger, podcasts, videoer, foredrag, kurser og andet, som kan klæde dig på som aktieinvestor, og selv for nybegyndere er der rig mulighed for at blive klogere. Det gør indgangsbarrieren til aktieinvesteringer lav, hvilket er en fordel for nybegyndere, og samtidig er der så meget tilgængelig information, at du nem kan tilegne dig mere viden uanset hvilket niveau, du befinder dig på.

Nemt at komme i gang

Apropos indgangsbarrierer, så er det ret nemt at komme i gang med at investere i aktier. Det eneste, du skal bruge, er sådan set en konto hos en børsmægler, og sådan en konto kan oprettes i løbet af få minutter. Herefter kan du i princippet komme i gang med at handle aktier med det samme – om end det selvfølgelig er en fordel, hvis du har lidt viden om aktier, inden du kaster dig ud i at investere i dem.

Stort udvalg

En anden fordel ved at investere i aktier er, at udvalget er enormt. Der findes et hav af forskellige brancher, du kan investere indenfor; lige fra søfart og medicin til klima og industri. Selskaberne findes i alle tænkelige størrelser, og rent geografisk er der også mulighed for at købe aktier over det meste af verden.

Hvis du er interesseret i at se præcis, hvor mange investeringsmuligheder der findes indenfor aktier, så klik her.

Skattefordele

Der findes også økonomiske fordele ved at investere i aktier. En af de sikre fordele er, at du kan investere via en aktiesparekonto. Aktiesparekontoen giver dig mulighed for at investere op til 102.300 kr., som du kan investere for, og eventuelle aktiegevinster opnået på denne konto skal du betale en lavere skat af end ellers. Du kan læse mere om aktiesparekontoen på SKATs hjemmeside.

Sådan sikrer du en god opstart i ny virksomhed

Mobilt bredbånd er fremtidens internet