in , , ,

4 tips til indretningen af køkkenet

Skal du i gang med at indrette dit nye køkken? Så får du her fire tips til, hvordan du bedst griber projektet an og får indrettet et køkken, der kan give dig masser af gode stunder.

Hav funktionalitet for øje

Det skal helst være en god oplevelse at lave mad i dit køkken. Derfor er det også væsentligt, at du har de praktiske ting for øje, når du indretter. Sørg for, at det bliver så nemt som overhovedet muligt at komme godt igennem madlavningen ved at tænke på opbevaring og smarte løsninger. Det er førsteprioritet.

Når du laver mad, er det eksempelvis en fordel, at du har de mest væsentlige ingredienser og redskaber inden for umiddelbar rækkevidde. Sørg for, at du eksempelvis har olier, krydderier og krydderurter lige ved hånden. Disse ingredienser kan sagtens indgå som en dekorativ del af din køkkenindretning, da de typisk er fine i sig selv. Køb for eksempel nogle smukke krukker eller glas til dine krydderier, plant lækre krydderurter i fine potter i vindueskarmen, og stil dine olier og eddiker op på et skærebræt eller lignende. På den måde har du sagerne lige ved hånden, og samtidig bidrager de med noget rent visuelt.

På samme vis kan du med fordel lade dine køkkenredskaber pynte ved for eksempel at have dem hængende på kroge på væggene eller have dem til at stå i en stor, smuk krukke. Dermed har du alle de vigtige sager lige ved hånden, når du laver mad, og samtidig bidrager disse med noget til indretningen.

Skab plads til samtale og hygge

I de fleste hjem er køkkenet et af de primære opholdsrum. Derfor bør du også gøre noget ud af at skabe plads til samtale og hygge i køkkenet.

Har du et højt køkkenbord eller en høj kogeø, kan du eksempelvis investere i dekorative barstole. Så kan din partner eller dine børn sidde ved køkkenbordet og snakke, lave lektier eller læse avis, mens du laver mad. På den måde er der mulighed for at have en hyggestund, mens I er produktive. I hverdagen kan det ofte være svært at finde tid til hyggen og de gode snakke, og derfor er det også ideelt at udnytte eksempelvis madlavningsstunden til fulde.

Gør køkkenet personligt

Særligt hvis du eller I spiser i køkkenet, bliver der sandsynligvis tilbragt rigtig mange timer i dette rum hver eneste dag. Derfor skal køkkenet også helst være hyggeligt og behageligt at opholde sig i. Det bliver det, hvis du sørger for at skabe personlighed i køkkenet.

Når du indretter køkkenet, kan du med fordel investere i fine og personlige plakater eller billeder, som kan pynte på væggene. Ligeledes kan du lade et stort ur pynte på væggen, eller du kan investere i en stor kalender, der både er dekorativ og hjælper med at holde styr på alle planer og aftaler.

Har du noget fint service, kan du med fordel lade det stå fremme, så det kommer til at være et dekorativt element i indretningen. Du kan for eksempel købe et vitrineskab, du kan lade glas, krus og andet service stå i. Det er en både fin og funktionel løsning.

Vælg køkkenmaskiner, du kan lade stå fremme

Nyder du at gøre brug af diverse køkkenmaskiner? Så bør du investere i nogle dekorative af slagsen. I dag kan man finde massevis af køkkenmaskiner, der er så fine, at de sagtens kan få lov til at stå fremme.

Når du vælger køkkenmaskiner, der skal stå fremme, får du med stor sandsynlighed meget mere glæde af dem. Står dine køkkenmaskiner fremme i forvejen, er det nemlig væsentligt nemmere at få dem brugt, end hvis de er gemt væk i et skab. Når du indretter dit køkken, kan du altså med fordel vælge fine køkkenmaskiner og lade disse blive en integreret del af indretningen. Det vil sige, at der skal gøres plads til, at de har en fast plads i køkkenet.

Fremfor at bruge en masse af din køkkenplads på pyntegenstande giver det generelt rigtig god mening, at du i stedet vælger køkkenløsninger, som er praktiske og tjener et reelt formål, men som samtidig kan bidrage med noget særligt designmæssigt. På den måde får du et funktionelt køkken, som samtidig er personligt og skønt at opholde sig i.

Robotplæneklipper

Robotplæneklipper – Bedst i Test [year]

Signatur

Hvorfor er en interessentskabskontrakt så vigtig?