in , , ,

Apple Mac Mini – 3 gode råd til hvorfor du skal eje den

Hvis du ikke har en Mac Mini i forvejen, men er i tvivl om du skal eje en eller ej, så læs videre her.

Hvad er en Mac mini? Hvis du ikke er sikker på hvad det er, så er det en Apple computer som er meget lille. Hele computeren ligger i en lille kasse på små 20×20 cm cirka.

Ulempen er dog at du skal købe en skærm ved siden af som du kan bruge til den. Men der er faktisk flere fordele end ulemper ved at købe en Mac Mini 2018.

Dog skal man tænke på at den er ret nem at have med nogle steder, så skal du game hos dine venner, så tager du den bare i tasken eller under armen. Mere fylder den ikke. Eller måske skal du bruge den på både arbejde og hjemme.

Mac mini er lille, men stærk

Det er utroligt så meget kraft man kan ligge ned i sådan en lille maskine. De fleste tænker nok at man kun kan bruge sådan en lille computer til mail og internet, men sådan er det slet ikke.

Mac Mini’en er faktisk god til både video og billede redigering, så det kan du sagtens bruge den til. Jeg har selv en 2018 model, som er den nyeste lige nu og det er virkelig hurtig og jeg bruger den primært til videoredigering og her er der ingen problemer.

Du kan vælge at købe den med en i5 eller i7. Her vil jeg dog anbefale at du købe den med i7, hvis du har planer om at redigere video, da det kræver ekstra meget.

Da jeg købte min fik jeg den med 16 gb ram og det var faktisk fint til det jeg lavede i starten. Men igen.. til video kræver det bare meget, så derfor smed jeg 64 gb ram i og nu køre den perfekt. Men redigere du ikke video, så kan du sagtens nøjes med 16 gb ram eller mindre.

Nem at opgradere og fremtidssikre

Det gode ved en Mac Mini er at du kan opgradere den selv. En iMac som er den med computer med indbygget skærm kan du kun skifte ram i og alle Apples bærebare kan du også kun skifte ram i.

Med en Apple Mac Mini kan du både skifte ram og harddiske. Det er smart, for på den måde kan du altid opgradere den og derfor kommer den til at holde længere.

Er du lidt snu kan du faktisk spare en masse penge, som jeg har gjort. Man kan købe sin Mac Mini billigt ved at vælge alt den dårligste. Det vil sige at man tager 8 gb ram og en harddisk på 256 gb, som er det mindste. Når du så får computeren, så køber du harddisk og ram hos feks Crucial og opgradere den selv. På den måde spare du rigtig mange penge. Jeg har selv sparet omkring 8000 kroner, hvilket er ret meget.

Det kræver dog du har en lille skruetrækker, men sådan en finder du lige her.

Mange tilkoblingsmuligheder

En Mac Mini 2018 modellen er der mange porte bagi, som du kan bruge og det er godt. Du finder en masse USB-C og andre porte, som du kan bruge til diverse udstyr.

Du kan feks tilslutte en TV via HDMI. Der er faktisk mange der bruger deres Mac Mini som medie center, så denne mulighed har du også.

Derudover finder du lydudgang og andet, som du kan bruge for at tilkoble eksterne harddiske, mikrofoner, tv, computerskærme eller andet. Så porte kommer du ikke til at gå ned på.

Opsummering

Hvis du skal have en billig Mac der kan stort set alt, så er det en Mac Mini du skal eje. Du får nemlig meget mere for pengene og den holder i mange år frem, hvilket du vil blive glad for.

Du kan se alle guides her

Sneakers

Sneakers – Disse 4 designer sneakers er et MUST HAVE

Afbudsrejser

Afbudsrejser – 5 bedste steder at finde billige afbudsrejser