in ,

Bedst i Test Havetraktor [year] – De 4 Absolute Bedste

Har du en stor græsplæne, og ønsker du samtidig at gøre græsslåningen mere effektiv end hidtil? En havetraktor er det oplagte valg for dig, der ønsker at optimere processen, og samtidig få haven til at fremstå både velholdt og indbydende.

Vi giver dig her en test af fire havetraktorer, så du kan blive klogere på, hvilken havetraktor du skal investere i. Vi har i testen fremhævet de specifikke fordele ved de forskellige havetraktorer, samt skrevet en lille tekst om, hvorfor netop denne model, måske er perfekt til dit behov. 

TEXAS XC140-98H

Testens første produkt kommer fra TEXAS. Denne maskine er baghjulstrukket, hvilket betyder, at det er en manøvredygtig havetraktor. Maskinen er udstyret med en elstarter med tilhørende nøgle, samt med et højt, justerbart sæde, så du tilegner dig maksimal støtte, når græsset skal slås. 

Denne TEXAS havetraktor er også udstyret med det helt nye indenfor græspleje – nemlig bioklip. Bioklip er en funktion, som findeler græsset og puster det tilbage mellem de tilbageværende græsstrå. Det betyder, at du ikke behøver at rive det nyslåede græs sammen efter klipningen, og det betyder også, at du kan spare penge på eventuel gødning, da det automatisk omdannes til muld. Det er derfor en win-win for dig og din plæne med denne funktion, som ikke bare gør det nemmere, men også sundere at vedligeholde plænen. Den amerikanske producent Hydro-Gear har også beriget denne havetraktor med en hydrostatisk transmission. Med andre ord betyder dette, at den er udstyret med en trinløs pedal, som virker som  automatgear.

Vælger du at investere i en TEXAS XC140-98H får du med den trinløse pedal en manøvredygtig maskine, som nemmere kan tilpasse sig dine bede, da du bedre kan styre arbejdshastigheden og dermed hurtigt og nemt kan skifte retning.

Klippebredden er 98 centimeter, og der forekommer en 7 trins højdejustering mellem 30 til 90 millimeter. For en havetraktor med disse mål, ligger denne maskine i den spiselige prisklasse, og skulle du mangle eventuelle reservedele, er du altid sikret, når vi har med TEXAS at gøre. Skulle du besidde et forholdsvist stort græsareal, anbefales det, at du rykker et nummer op, og kigger på andre modeller, da denne havetraktor omtrent tilpasser sig til 800 til 1500 M2. 

TEXAS Rider 7600E 3i1 m/opsamler

Hvis du er på udkig efter en havetraktor, som kan tilpasse sig dine blomsterbede, krukker og planter, vil TEXAS Rider 7600E 3i1 passe perfekt til dine behov. Denne TEXAS Rider er ideel, hvis dit græsareal ligger inden for 800 til 1500 M2 . Den er ydermere udstyret med en metalbeklædning, hvilket gør den til en slagkraftig havetraktor, da den besidder større hjul med tilhørende klippebredde på 76 centimeter.

Med maskinens store 432 cc 4-takt motor og dens 12V el-start med nøgle, har du her en havetraktor, som indbyder til mere end bare at slå græsset. Den er udstyret med fem gear, og selvfølgelig et bak gear. Derudover bliver du ved købet af denne rider beriget med en parkeringsbremse, gasregulering og en mekanisk igangsætning af kniv. 

Udover den kraftige motor og de fem gear, får du også en 170 liters opsamler, som efterlader din plæne fri for overskydende græs. Samtidig er denne TEXAS havetraktor udstyret med bioklip. Bioklip er en feature, som findeler græsset og puster det tilbage ind i mellem de tilbageværende græsstrå. Derfor kan du spare penge på gødning, da det automatisk udnyttes som muld. Det er simpelthen en win-win for dig og dit græsareal, som ikke bare gør det nemmere og billigere, men også sundere at vedligeholde.

Stiga Estate 2084 H

Vi vender du blikket mod en Stiga Estate 2084 H. Med denne havetraktor får du pedalstyring – og dermed hastighedsstyring uden behov for at skifte gear. Stiga og deres havetraktorer er velkendte for både deres effektivitet samt deres kvalitet, og med denne havetraktor får du et suverænt alternativ til en almindelig plæneklipper. 

Denne models indmad består blandt andet af en Stiga 7750 motor, en stærk og kraftig motor, som samtidig er holdbar.  Denne maskine er bestemt et suverænt valg blandt de mange havetraktorer. Denne havetraktor er desuden utrolig brugervenlig, hvis du er grøn inden for havetraktorer, eller hvis du bare er på udkig efter en nem maskine. Den har en minimal radius i dens vendinger, som gør det let og simpelt at manøvrere omkring eventuelle bede. 

Havetraktoren er baghjulstrukket og besidder en klippebredde på 84 centimeter og en klippehøjde fra 25 til 80 millimeter, med syv forskellige positioner.  Havetraktoren er også udstyret med bioklip. Bioklip er en funktion, som findeler græsset og puster det tilbage mellem de tilbageværende græsstrå. Det betyder, at du kan spare penge på en eventuel gødning, da græsset bliver udnyttet til muld. Derudover får du en stor opsamler på hele 200 liter, så du ikke behøver at rive det nyslåede græs sammen efter klipningen. Samtidig medfører en benzintank på hele 6 liter.

Alt i alt er denne Stiga Estate 2084 H havetraktor perfekt til dig, der vil sikre en perfekt plæneklipning, med et minimum af anstrengelse. 

MTD Minirider 76 SDE

Vi bevæger os videre til en havetraktor fra MTD med modellen Minirider 76 SDE. Denne havetraktor er perfekt til dig, der sætter effektivitet og håndterbarhed i førersædet. Havetraktoren er nemlig mere kompakt i størrelse og vægt, end en almindelig havetraktor. Men trods størrelsen, har Minirider 76 SDE en lang række gode funktioner. Først og fremmest kan den dække et græsareal på helt op til 1500 M², ligesom andre større havetraktorer. Derudover er den udstyret med bioklip. Bioklip er en funktion, som findeler græsset og skyder det tilbage til de tilbageværende græsstrå. Plæneklipperen har ydermere en klippebredde på 76 centimeter og justerbar klippehøjde varierende fra 38 til 95 millimeter af fem trin. 

Minirider 76 SDE er samtidig let og ferm omkring buske, bede og andet krat, hvilket skyldes den kompakte størrelse. Derudover besidder den en venderadius på blot 46 centimeter, som også taler til dens manøvredygtige favør. Du har også muligheden for at stige både af og på fra begge sider med den step through ramme, som gør den let tilgængelig. Motoren består af en 382 cm³ MTD motor på seks kW med tilhørende seks gear.

Skulle det også være første gang du erhverver dig en havetraktor, og har du  brug for både fleksibilitet og effektivitet, vil netop denne model være et godt førstegangskøb. Med en Minirider 76 SDE går du nemlig ikke på kompromis med kvaliteten, men holder dig samtidig til en kompakt størrelse, som ikke fylder for meget i skuret.

Afbudsrejser

Afbudsrejser – 5 bedste steder at finde billige afbudsrejser

Bredbånd

Bredbånd – De 15 bedste abonnementer i Danmark [year]