in , ,

Chromecast – 1000 gode grunde til at vælge den

Der er mange der vælger en chromecast frem for noget andet, men hvorfor gør de det? Vi tror vi har svaret som kan hjælpe dig med at bestemme om du skal have en eller ej.

Du vil elske den mere for hver dag der går.. Ved du hvorfor?

Chromecasten er bliver brugt mere og mere i de danske hjem og ikke alle ved hvad man præcist kan med den udover at smide sine videoer og billeder op fra sin telefon eller computer, men den er faktisk smartere end det. Her er guiden løber vi igennem de forskellige modeller som man kan få og hvad de skal bruges til, så du er sikker på at du vælger den rigtige og ikke bliver skuffet.

En chromecast bruges primært til at streame billede og lyd med. Så har du en smartphone eller tablet, så kan du sende både billede og lyd til dit TV. Det kan være ret smart i flere tilfælde i hverdagen. Du kan feks hurtigt smide tegnefilm på til børnene og styre hvad de ser eller du kan få vejret vist bare ved at bruge din stemme via Google home appen. Appen virker både på Android og iPhone og opsætningen er super nem og lige til. Via appen skal du bare skabe forbindelse til den og så er du klar.

Det smarte ved sådan en er også at du kan tage den med på ferie. Det er der ikke ret mange der har tænkt over. Men du kan faktisk tage den med på ferie og sætte den i TV’et på hotellet og derefter streame til TV’et, så du ikke skal bruge tid på at sætte ligegyldig TV, som du ikke forstår noget af alligevel. Har du børn med på rejsen, så er det virkelig guld værd. Selvom de bliver trætte på ferien, så er det rart at have muligheden for at sætte noget på til dem som de forstår og kender.

Har du en Google Home højtaler til at stå, så kan du gøre endnu mere med den. Her kan du feks sige “Hey Google, afspil min ynglingsserie fra Netflix” og Wupti! Så starter det op på TV’et med det samme eller du kan sige “Hey Google, vis mig vejret på mit TV” og så kommer det op på skærmen med det samme. Så kan man pludselig tale om at have et smarthome, for det bliver nemlig ikke federe eller smartere når de to ting spiller sammen. Vi har lavet en anmeldelse af Google Home som du også kan læse om.

Vi har listet de 3 forskellige typer som man kan få herunder, så du lige kan læse om dem inden du beslutter dig for hvad du vil have.

Chromecast Ultra 4K er kongen over dem alle

Hvis man starter fra toppen af, så har vi den Google chromecast der hedder 4K og det er egentligt bare en udvidet model af den almindelig version i store træk, men har dog nogle ekstra ting som er værd at tage med.

For det første har den bedre billede og større opløsningen som navnet også antyder, men derudover har den også HDR, hvilket gør at du ser farverne meget klare og i de mest naturlige farver som er muligt med det tv du nu har. Ultra har også en direkte indgang til ethernet, hvilket vil sige at du kan koble den direkte til dit modem for at få den bedste forbindelse. Du kan sagtens køre med den over WIFI, men har du problemer med det af en eller anden årsag, så er det rart at man bare kan koble den direkte til modemet.

Som navnet også antyder så er alt i Ultra mode og derfor er indlæsningen af data også i Ultra høj fart i forhold til den normale chromecast og det er guld værd når man sidder foran TV’et og skal gøre klar til at streame en film via Netflix igennem sin chromecast app.

Chromecasten bliver koblet til strøm og i TV’et med HDMI og setup af den går som en leg, så derfor vil vi ikke komme nærmere ind på hvordan man gør det i denne her guide.

Køb Ultra 4K modellen her

Chromecast 3. generation

Der er kommet en ny “Almindelig” Google chromecast igen, som er 3. generation og den er lille og smart og lidt billigere end Ultra 4K. Den kan ikke det samme, men er dit behov lidt mindre eller er du ikke så nørdet, så vælg en 3. generations i stedet for.

Her kan du streame video og lyd til dit TV og afspille dine ynglingsserier ved hjælp af få klik. Vi har selv brugt denne model meget på vores kontor. Den er nemlig ret handy når man får kunder ind og man gerne vil vise hvad der forgår på ens computerskærm på et større TV på væggen. Så det kan den også brugs til. Denne model kræver heller ikke seperat strøm som en Ultra gør. Den her skal bare direkte i TV’et og så køre det.

Denne Google chromecast er simpel at bruge og du er hurtig igennem, hvis du sætter den op via appen på din smartphone.

Se chromecast 3. generation

Chromecast Audio

En Chromecast Audio er super smart og er bygget på anden måde. Denne model er beregnet til kun at stream lyd til dine højtalere eller hvad du ellers har som har et 3,5 mm lydudgang.

Det eneste du skal gøre er at sætte den i og så kan du spille det musik du har på dine smartphone eller tablet på et par højtalere helt trådløs. Det er ret smart synes vi og kan være super godt at bruge i flere sammenhæng. Har du feks en playlist på din smartphone og har din kammerat også en, så kan i begge hurtig byde ind med musik i stedet for at det er samme smartphone der sidder fast i stikket som alle skal bruge for at skifte sange til festen.

Der er ikke så meget at sige om den udover at når du først har prøvet sådan en, så vil du se hvad du har gået glip af. Så skal du ikke bruge billede til noget, så kan du altid nøjes med at købe en billig chromecast audio.

Opsummering

Lige for at slutte ordenligt af, så vil vi anbefale en Ultra 4K, hvis du virkelig er nørd eller bare gerne vil have nem afgang til alt. Det bliver nemlig ikke bedre med sådan en og du lære hurtigt at bruge den, så den kommer til at give mening i din hverdag.

Læs andre guides og anmeldelser

Hængesofa

Hængesofa guide – 4 af de bedste på markedet

Overvågningskamera

Overvågningskamera – 2 af de bedste på markedet