in , , ,

Elgrill test | 5 bedste grills til altan, gårdhave m.m. i år

En elgrill fylder mindre end en gas- eller kuglegrill. Samtidig skal elgrillen bare stikkes i en stikkontakt frem for at bruge flammer, hvilket gør typen populær til altan, gårdhave eller til brug på terrasse i [year].

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige grill. Her er Weber Pulse og Q-serierne blandt de mest populære i Danmark, men du finder også andre gode og billigere modeller. Derfor har vi fundet de bedste modeller i denne elgrill test / guide. Produkterne er fundet ud fra testvinder modeller i forskellige uafhængige tests og anmeldelser, hvilket giver dig den nemme inspiration.

OBH Nordica Easy Grill

OBH Nordica Easy Grill har flere år på bagen, men er stadig en rigtig god og billig elgrill. Obh elgrillen har fået gode anmeldelser og karakter blandt andet hos forbrugerrådet Tænk for sin kvalitet, pris og brugervenlighed.

Grillen der er fremstillet i rustfrit stål, er en stor bordgrill i en let størrelse som sagtens kan stå i køkkenet og samtidig nem at gemme væk i din bolig. Der er non-stick belægning, lysindikator og du kan justerer temperaturen. Ledningen er kun 1,2 meter lang, så der kan være brug for stikdåse/forlængerledning.

Grillen er nem at gør rent, hvor det gøres nemmere ved at fjerne grillpladen. Modellen kan ikke komme i opvaskemaskinen, hvilket kun gælder de fjernbare dele.

Weber Pulse 1000

Weber Pulse 1000 er kåret som testvinder i adskillige tests online. Weber grillen er designet i en kompakt form til udendørs brug på f.eks. balkon eller altan. God kvalitet, smarte funktioner og brugervenlig gør Pulse 1000 populær på højde med andre Weber kugle- og gasgrill.

Grillen har porcelæn emaljerede støbejernsplader, grillareal på 41 x 31 cm. solid varmestyring og indbygget termometer der er nem at aflæse. Helt ligesom Pulse 1000 har Webers integrerede iGrill-teknologi, som giver dig mulighed for at koble grillen til telefonen via Bluetooth. Her kan du holde øje med kødets temperatur via den medfølgende kød temperaturmåler.

Rengøringen gøres nemmere ved at afmonterer elektriske elementer og panelet.

Weber Pulse 2000

Weber Pulse 2000 er en kraftigere og større model end Pulse 1000 grillen fra Weber. Pulse 2000 er en kraftfuld grill på 2200 Watt og har et større grillareal på 49 x 39 cm. Helt ligesom Pulse 2000 adskiller sig fra Pulse 1000 ved at have to justerbare varmeelementer frem for blot èt.

Grillen er fremstillet med porcelæn emaljerede støbejernsriste, låg håndtag i rustfrit stål og varmeisolerende beklædning i aluminium.

I forhold til Pulse 1000 får du Dual Zone-grillning, hvor du kan styre temperaturen uafhængigt i hver side af grillen. Der er integreret termometer i låget og LED-display på kontrolpanelet med kontrollampe der indstilles til low, medium eller high.

Rengøringen gøres nemmere ved at flere dele kan vaskes i opvaskemaskinen. Grillens Grease Management System der leder fedt ned i opsamlingsbakken hjælper også på nemmere rengøring.

Steba VG350

Tyske Steba har fremstillet denne store elgrill med grillareal på 55 x 41 cm. Steba VG350 er kåret som bedste elgrill hos adskillige tyske testsider og blandt de bedste sælgende modeller også.

En stor grill hvor du kan tilberede den store steg eller grillmad til op imod 8 personer. Og netop størrelsen og kvalitet til en fornuftig pris hjælper på populariteten. Helt ligesom med en kuglegrill, kan du få den hurtigere tilberedning med lufthul i låget. Hvor du også får mulighed for at justerer temperaturen til den rigtige mørhed.

Grillen kører på 2200 Watt og har en samlet vægt på 10,5 kg. VG350 er fremstillet i metal og aluminium. Der er aftagelig stativ, så du også kan bruge grillen på et bord eller til nemmere opbevaring når grillen ikke bruges.

Rengøringen gøres nemmere med drypbakke og aftagelig grillplade der ikke er klæber.

Weber Q1400

Weber Q1400 er en testvindende lille elgrill, der er designet til bordet og ”lillebror” til Weber Q2400. Grillen der er kåret som testvinder i Aftonbladet ved udgivelsen, er en elektrisk ”kopi” af den klassiske Q-serie grill. Modellen er rost for sin brugervenlighed, kvalitet, effektivitet og grillresultat.

Q1400 grillen har et grillareal på 42,5 x 32 cm. Og klassisk støbejernsrist der giver flotte grillstriber på kødet. Grillpladen er todelt, så du kan tilkøbe en grillplade til grøntsager eller andet. Bund og låg er fremstillet i støbt aluminium. Q1400 grillen ligger prismæssigt på højde med Severin, Bodum og andre brands.

Der er trinløs varmeregulering med varmelegeme på 2.200 Watt. Grillen er designet til brug på et bord eller med et Weber stativ. Der findes meget Web tilbehør og også en vogn med afsætningsplads fra brandet der kan købes i Bauhaus, Bilka, Davidsen, Elgiganten m.m.

Hvad du skal kigge efter før køb?

Hvis du overvejer at købe en elgrill frem for gas eller kul, bør du kigge efter disse ting:

  • Pris: Dit budget er selvfølgelig afgørende. Og her kan du med fordel vælge mellem de forskellige prisklasser i ovenstående modeller.
  • Brug: Hvad ønsker du at grille? Hvor ofte og til hvor mange mennesker skal grillen være anvendelig for? Det skal du overveje i forhold til størrelsen – for er en elgrill overhovedet stor nok til dit behov.
  • Størrelse: Jo mindre grillen er, jo mindre mad kan du tilberede ad gangen. Brugen af grillen skal du tage med i dine overvejelser i forhold til størrelsen, hvor din tilgængelige plads på altanen, terrasse eller andet, nok er forudsætningen for at ville købe en lille grill.
  • Temperaturkontrol & timer: Det er klart en fordel at kunne justerer temperaturen i forhold til tilberedningen. Helt ligesom en timer kan være en ganske praktisk funktion.
  • Rengøring: Non-stick belægning hjælper til, at madrester ikke brænder sig helt fast. Du betaler mere for funktionen, som efter mange ganges brug dog falmer lidt i brug som funktion. Du skal også overveje aftagelige dele eller ej, hvilket også gør rengøringen meget nemmere.

elgrill vs gasgrill?

Skal du købe en Weber gas grill eller måske en elgrill med lavasten eller støbejern? Helt ligesom med køb af pizzasten, planteborde, toastmaskine, parasoller, affugter eller helt andet produkt, skal du selvfølgelig kigge på dit behov.

Gasgrill er mere populær og derfor kan du også købe et meget større udvalg. Prisen og størrelser på gasgrill er meget højere end elektriske grills. For det er netop på grund af den kompakte størrelse, at mange vælger elgrillen – Udover du slipper for at skulle købe gas og eventuelle brandfare der kan opstå med flammer.

Du slipper for at købe og skulle rode med gas med en elgrill, men du skal dog sørge for en forlængerledning og stikkontakt for at elgrillen virker.

Se flere guides fra Nullo

Knagerække

Knagerække | 9 populære knagerækker til boligen i år

Hvilket voksenlegetøj er bedst til mænd?