in

Få mere nydelse og velvære i hverdagen: Sådan finder du den bedste seng på markedet

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at danskerne har travlt. Der bliver arbejdet på højtryk, og det sætter sine spor i hverdagen. Derfor er der også brug for, at vi værner mere om os selv og sørger for maksimal velvære, når vi først er hjemme. Desværre glemmer mange værdien i nattesøvnen, men ikke desto mindre er den med til at give dig mere overskud, lindre stress og passe på dit helbred.

I denne artikel kan du læse meget mere om, hvordan du finder den bedste seng for dig. Der er flere forskellige faktorer, der spiller en afgørende rolle, og dem kigger vi på her. Vi gør dig også klogere på andre måder, der kan give dig lidt mere velvære og luksus derhjemme.

Vælg kvalitet fremfor kvantitet

Når det kommer til senge, er en typisk fejl, at vi kigger for meget på prisen. Det kan ofte virke overvurderet at bruge mange tusinde kroner på noget, der ikke skal stå til pynt eller pryde vores boligindretning. Men fejlen ligger i, at sengen er kroppens pause. Her betaler du blandt andet for den egenskab, der er altafgørende for din søvnkvalitet.

Vi bruger cirka en tredjedel af vores liv i sengen. Selvom den ofte står gemt i soveværelset bag en lukket dør, er det et af de møbler, vi bruger mest hver eneste dag. Derfor skal du altid gå for den gode kvalitet og betale lidt ekstra. Du får forskellige zoner, forskellige lag og en helt anden komfort end ved de billige boksmadrasser.

For at blive godt inspireret til dine mulige valg kan det godt betale sig at læse en test om de bedste senge her og nu. Du kan blandt andet læse denne test, der giver dig et fantastisk overblik: https://bedsteseng.dk/bedste-senge-test/. På den måde kommer du godt fra start i at undersøge de bedste muligheder.

Overvej den type seng, du er på udkig efter

Der er imidlertid forskel på de forskellige sengetyper, du finder i dag. Du finder den klassiske boksmadras, men derudover har særligt kontinentalsengen vundet indpas i Danmark. Det særlige ved denne type seng er, at den er opbygget af forskellige lag. Det giver den optimale støtte og komfort til dig. Ulempen er dog, at du ikke kan bruge rummet under sengen til opbevaring.

Er opbevaringen vigtig for dig, som det ofte kan være tilfældet, kan du vælge en god boksmadras. Her skal du sikre dig en solid topmadras, der er hele fundamentet for sengens kvalitet. Du finder nogle fantastiske modeller hos sengespecialister, hvor topmadras og bund er tilpasset og komplementerer hinanden på den bedst mulige måde.

Hold godt øje med komfortzoner

Selvom det virker som en lille detalje, er det vigtigt at have øje for sengens hårdhed og komfortzoner. Hårdheden kan i nogle tilfælde varieres ved at vende dele af de madrasser, som blandt andet en kontinentalseng er bygget op af. Det giver dig mulighed for justering i den ene side eller begge sider.

Derudover er komfortzonerne vigtige, hvis du vil skåne din krop bedst muligt. Komfortzoner er med til at aflaste kroppens forskellige trykpunkter. Jo flere zoner, desto mere punktbestemt aflastning får du.

Nyd velvære med en massagestol eller lænestol

Der er også andre muligheder for lidt ekstra velvære. Du kan eksempelvis kigge dig omkring efter en god massagestol. Her får du let adgang til afspænding og afslapning på et helt nyt niveau. Der findes mange forskellige modeller, der også giver dig mulighed for selv at vælge funktioner og design.

Også en god lænestol i stuen kan gøre underværker. I stedet for at spænde i nakke og ryg, når du sidder i din sofa, er en lænestol med støtte for ryg og nakke essentiel for optimal afslapning.

Makeup

De 4 vigtigste skønhedsprodukter til kvinder

Tips til at vælge den rigtige symaskine