in , ,

Indretning af stue – 7 Uundværlige ting

Danskerne er vilde med boligindretning. De seneste par år der skyllede adskillige indretningsbølger ind over Danmark med forskellige trends og temaer, der alle har rodfæstet sig i samme stil – nyt nordisk design. Her fokuserer man på det minimalistiske og det yndefulde ved de små detaljer ved indretningen. Det er afdæmpede farver og knapt så iøjnefaldende møbler, der stjæler opmærksomheden. I stedet gælder det om at få rummet til at spille sammen som en helhed, så man kan nyde at opholde sig i sin bolig. I denne artikel går vi i dybden med, hvad du skal anskaffe dig, hvis du gerne vil have en ny og mere moderne stue. Vi er nemlig gået på rov i Maaho, Nordly Home og Cammabos flotte kataloger af designmøbler og har fundet syv boligartikler, der er uundværlige og virkelig rammer ind i tidsånden for boligartikler. Vi kigger på syv forskellige boligartikler, der både kan spille ind i rigtige mange forskellige boliger, men også nogle, der kan fungere sammen og gøre din stue til en ny nordiske designstue. Læs med og bliv klogere på, hvilke boligelementer, som du skal have anskaffe dig, hvis du gerne vil have en moderne og tidssvarende stue i din bolig.

#1 – Plankebordet – en nyklassiker i indretningen

Den første boligartikel er efterhånden blevet en moderne klassisker indenfor design af spisestuer. Plankebordet har stort set indtaget hver eneste bolig i Danmark, da det med dets grove endog stilfulde look kan passe ind i rigtig mange stuer. Uanset om du bord på 3. sal på Nørrebro i København eller du bor i parcelhusvilla i Aalborg, så er der altid et plankebord, der passer perfekt til lige præcis din stue. Fleksibiliteten med plankeborde er, at de kan laves i mange forskellige træsorter og give hver deres indtryk i rummet. Samtidigt fylder bordet ikke det helt store, så hvis du er til minimalistiske møbler er denne model helt sikkert noget for dig – Montepellier Spisebord – helt sikkert en favorit, du kan have til at stå i stuen.

#2 – Det store verdenskort på væggen

En anden ting, der også ofte er at finde i nyt nordiske design er pynt på væggene heriblandt plakater og kunstværker. Væggene i stuen kan ofte blive meget bare at se på, hvis de ikke bliver afhjulpet af enten plakater eller kunstværker. En af de ting, der har rodfæstet sig særdeles godt i tidsånden er geografiske plakater og kunstværker. Det gælder blandt andet byplakater eller landekort, der ofte findes i forskellige stuer i de danske hjem. Her har vi fremhævet en plakat fra Nordlyhome.dk, hvor motivet er et verdenskort i grå og sorte nuancer. Faktisk er netop dette kort uundværligt, da det er meget alsidigt og passer til de fleste stuer og indretninger, der ønsker lidt kunst og pynt på væggene.

#3 – Planter og potter til stuen

Planter er også virkelig “in”, når det kommer til boligtrends i [year] – og gerne meget specifikke planter. De mest populære planter er i [year] blandt andet Monsteraen, Violinfignen, Elefantøre og Pengeplanten. Disse fire er ihvertfald storsælgere hos danske plantecentrelandet over, så meget at det også er muligt at købe dem flere steder en det lokale plantecenter. Dog skal man også huske, at planten ikke har det bedre end den beplantning man har lavet til den. Derfor skal man sørge for at have en ordentlig potte skjuler, hvis man gerne vil have at planten også tager sig pænt ud i stuen. Her er der forskellige muligheder at gå med, men vi har her fundet en “Planter on stand” i sort, der virkelig bringer det smukke frem i planten, og skaber et flot udtryk i hver en indretning.

#4 – De flotteste pyntepuder til sofaen

Pyntepuder er heller ikke gået af mode, og i [year] er det specielt bæredygtighed og neutrale farver, der hitter indenfor boligindretningen. Det var i sin tid et dansk designfirma, der startede boligtrenden med pyntepuder, og siden den tid har vi danskere ikke kunne få nok af de finurlige og flotte puder i alle former og farver. Herunder har vi fundet et par flotte pyntepuder fra Maaho.com af mærket Rimnir, som er perfekt til at give neutrale og minimalistiske sofaer lidt kant. Køb disse pyntepuder eller se resten af udvalget af pyntepuder og pudebetræk hos Maaho, der virkelig har mange flotte og spændende artikler til enhver indretning.

#5 – Kreative Opslagstavler

En af de ting, der især er kendetegnet ved os danskere er vores travle hverdag, og hvor lidt tid vi egentlig har til at stoppe op, og tænke på de ting, der betyder noget for os. Det får du muligheden for med disse kreative opslagstavler fra Cammabo.dk. Den vi har fremhævet her, er et sort metalgitter i en sekskantet formet (38×38 cm), hvor det er muligt at hænge billeder af familie og venner, små citater eller postkort og ferieminder op på. På den måde kan man altid blive mindet om, hvad man egentlig står op for om morgenen, når man kigger på sin kreative opslagstavle.

#6 – Mere kunst og flere plakater i stuen

Vi har allerede berøret emnet, men det er virkelig med at få noget lækkert på stuens bare vægge, så rummet virker indbydende og ikke bare er er goldt og kedeligt at se på. Det kan gøres med denne plakat fra Nordlyhome.dk, hvor en svane svømmer elegant over de københavnske søer. Det giver lidt mere liv og personlighed, hvis man i forvejen har meget store og bare vægge i stuen.

#7 – Hold styr på tiden med et flot ur til væggen

Sidst, men absolut ikke mindst er det vigtigt, at man pynter sine vægge med et flot ur. Det har stort set altid været en fast bestanddel af stuen, at man havde et stor vægur, så man kunne holde styr på tiden. Med Cammabos kollektion af vægure, er du sikker på at finde et ur, der passer til lige præcis din stil og indretning af boligens stue.

Kommode

4 Kommoder der giver dig mere opbevaring

Robotplæneklipper

Robotplæneklipper – Bedst i Test [year]