in ,

Julepynt guiden – Find det helt rigtige til dit juletræ

Der er snart jul og derfor skal der pyntes op. Gør man ikke det, kommer man heller ikke rigtigt i julestemning og det vil man jo gerne. Men hvad skal man lige købe til sit juletræ? Det er der mange der spørger om og mange vil også gerne have noget inspiration. Vi prøver at hjælpe dig så godt vi kan i denne her guide til julepynt.

Dit træ skal altså stå knivskarpt i år!

Julen handler om god mad, gaver og hygge. For de fleste kilder det lidt i maven når de tænker på julen fordi de kan huske følelsen som barn. Det er heller ikke noget bedre end at se et pyntet juletræ og lyse op i stuen. De fleste vælger bare en lyskæde og en guirlande og så er de tilfredse, imens andre går helt amok og pynter som det en amerikansk juletræ. Nemlig fyldt med lyser og farver. Er du lidt midt imellem eller over the top, så kan du roligt læse videre. Vi gider nemlig ikke kedelige juletræer, så derfor laver vi denne guide til dig.

Julepynt må gerne være hjemmelavet

Der er mange der tror at julepynt skal være dyrt og smart. Det behøver det slet ikke at være. Man kan da godt have nogle dyre ting på det, hvis man synes. Vi synes at man skal have noget på træet som skaber værdi for familien. Det kan være børnebørn der har lavet noget der kan komme på træet, noget du har arvet af din mor eller noget du som barn selv har lavet. Det giver nemlig meningen og du vil få en masse følelser frem og dyrebare minder frem hver gang du kigger på det. Det er det julen handler om og det må du ikke glemme. Så op på loftet og find den gamle kasse frem med julepynt. Det skal ikke ligge og samle støv, bare fordi du synes det er grimt eller at du har fået noget nyt og smartere.

Det er også en undskyldning for at lave noget med dine børnebørn. Jeg laver feks julebage-dag hvert år, hvor familien kommer, så jeg kan være sammen med mine børnebørn og lave årets julepynt med dem. Det er noget der er guld værd!

Er du meget kreativ anlagt, så kan du også selv gå igang med at lave dit eget. Det er faktisk også blevet moderne. Har du modet på det, så vil jeg klart anbefale dig at give dig i kast med det og bare sørge for at du hygger dig med det.

Hvad kommer man på træet?

Det er der mange der spørger om og her er svaret at det er meget forskelligt. Kan du lide at sætte Disney julepynt på, så gør du det. Der er ikke nogen regler for hvad man gør og ikke gør. Kun fantasien sætter grænser.

George Jensen julepynt

Ja, du ved det allerede! Det berømte George Jensen julepynt er populært og det forstår jeg også godt. Det er smart og har man råd til det, så skal man da også have lidt af det, for det er virkelig flot. Der er mange der køber deres julestjerne og den er virkelig også smuk.

Karen Blixen julepynt

Det er blevet moderne at have Karen Blixen pynt på træet nu om dage. Det er Rosendahl der stå bag da, så kvaliteten er i tiptop og designer Karen Blixen har også gjort et godt arbejde med at designe julepynten. Det er virkelig elegant og jeg har endda selv noget derfra.

Hæklet julepynt

Noget der er mega moderne i 2019 og også i [year]. Det er julepynt der er hæklet. Jeg tror personligt at det er en ny tendens vi kommer til at se et par år frem endnu. Jeg hækler ikke selv, men kunne virkelig godt tænke mig noget. Så kender du nogen der kan hækle eller kan du selv, så giv dit træ noget nyt hvert år, ved selv at hækle det frem over. Du kan sagtens blande det med noget andet du har i forvejen. Feks kan du lave grå eller hvide stjerner og blandet det med messing julepynt fra George Jensen. Muligheder er mange.

Hc Andersens julepynt

Hvis vi lige skal have den sidste med, så er julepynt fra HC Andersen også en mulighed. Det kan i sær hver lige sjovt for din børn eller børnebørn, hvis de bare kender lidt til alle hans historier. Der er jo næsten en fortælling til hver julepynt og det kan også være en mulighed for at anskaffe alle hans eventyrer og så måske læse dem højt i løbet af december måned.

Vi vender lige tilbage igen

For at vende tilbage til hvad man kommer på juletræet, så er det som sagt op til en selv, hvad der kommer på. Men du kan som minimum komme led-pærer på, en guirlande og et par fine ting. Det kunne være nisser, stjerner og måske noget i messing, som er ret populært nu. Sørg for at der kommer noget farve på og det gør ikke noget at der er mange lys på. Jeg vil dog personligt anbefale en led lyskæde, da det giver et flottere juletræ når de er tændt.

Det hele kommer faktisk an på hvilke type som person du er. Elsker du farver og glitter eller elsker du bare det hele simpelt. Du kan se dig rundt om i din bolig og se hvad du er til. Er du moderne i din indretning, så skal du måske vælge noget simpelt eller måske noget der er over the top for at bryde det hele lidt. Er du derimod typen der elsker at pynte op over alt med nis og ting og sager, så skal du måske have et lidt mere dæmpet træ.

Vil du gerne have billig julepynt, så har jeg lavet en liste her hvor du kan finde det og det er også her jeg selv handler ind når jeg skal bruge noget nyt.

Lepong.dk
Coop.dk
Modernhouse.dk
Mostersskur.dk

Det er bare nogle af dem jeg bruger når der skal købes ind. Du bestemmer selvfølgelig selv hvor du køber dem, men det var bare mine forslag. Jeg ønsker dig derfor held og lykke med dit juletræ i år og håber du får pyntet det lige som du vil have det.

AirPods

AirPods 2 – Resultatet er rimelig tydeligt

Kaffemaskine

3 Bedste kaffemaskiner i [year] – Komplet guide