in ,

10 bedste lænestole i design & komfort til stuen i [year]

Lænestolen er ofte den bedste plads i stuen. Du kan flytte eller placere stolen lige hvor du ønsker, hvilket vil være lidt sværere med sofaen. Lænestole kan tage sig godt ud i stuen eller det kan være den naturlige plads, hvor du kan slappe af foran fjernsynet, med en bog, strikketøj og andet.

Der er mange forskellige lænestole i læder, stof, velour eller rattan. Helt ligesom der findes mange forskellige typer. I denne test finder du nogle af de bedste lænestole i forskellige typer, priser, farver og materialer. Det giver dig det hurtige og nemme overblik over forskellige muligheder til stuen i [year].

Laforma Passo lænestol m. armlæn

Klassisk Passo lænestol i sennepsgul stof fra spanske Laforma. En elegant og komfortabel lænestol med ben i naturfarvet egetræ og design med knapper i den høje ryg. Stolen er betrukket med gult stof der dække armlæn, ryg og sæde.

Laforma lænestolen vejer 22.2 kg. Højden på 104 cm. giver dig en stabil lænestol til stuen eller andet rum i boligen. Modellen kan også købes i grå og andre farver.

  • Materiale: Stof, egetræ

Hübsch lænestol inkl. skammel

Hübsch lænestol med armlæn og inklusiv fodskammel i det klassiske nordiske design.

En stilren og ganske komfortabel lænestol til at nyde en bog, strikke i eller slappe af med fjernsyn. Stolen er med stofbetræk i hvid/sort og ben i massivt birketræ. Stolen har en højde på 91 cm. og bredde på 69 cm.

  • Materiale: Stofbetræk, birketræ

Venture Design Boom lænestol

Venture Design Boom lænestol i beige, armlæn og lav ryg. Stolen kan placeres i kombination med den lyse sofa i det enkle udtryk eller med sofaer i samme serie.

Stolen er fremstillet med skum polstring, 100% polyester stof og ben i træ.

Du kan med fordel kombinere lænestolen med en let plaid.

  • Materiale: Stofbetræk, træ

Kare Desgin Angels Eco hvilestol i læderlook

Flot Angels lænestol i læderlook og med armlæn fra tyske Kare Design. En tidløs og moderne stol i mørkebrunt læderlook og ben i mørkt asketræ. Stolen er fremstillet i 100% polyester i mørk look der passer til det moderne hjem.

Stolen er komfortabel at sidde i med en siddehøjde på 41 cm. og siddedybde på 56 cm. Du finder Angels hvilestolene i andre farve muligheder som gul og grå.

  • Materiale: Stofbetræk, asketræ

Haga Aberdeen chesterfield lænestol i læder

Aberdeen chesterfield lænestol i okseblodslæder der kommer i det klassiske vintage look. Stolen har det klassiske udtryk, der passer ind i et større lokale med den moderne og kreative stil. Det kan være verdens bedste lænestol sammen med sofaen i samme serie.

Haga Aberdeen læder lænestolen har synlige knapper og nitter, der sammen med de kraftige materialer, forstærker det rustikke look. Du kan tilkøbe den tilhørende store fodskammel i læder med okseblodsfarve.

  • Materiale: Læder, træ

Haga London chesterfield lænestol

Haga London chesterfield  er den samme stol dog med fløjl stof. London lænestolen i sand velour stof har mørke ben i asketræ. En komfortabel stol med en stor polstret pude.

Haga velour lænestolen kan købes i andre farver, hvis ikke denne sand farve passer til din bolig.

  • Materialer: Velour, træ

Enzo lænestol i mikrofiber

Enzo lænestolen er en lille og lav type med en højde på 79 cm. Det er en populær lænestol i mikrofiber og metal materiale. Stolen har en god siddekomfort og egnet til brug i sæt.

Den moderne lænestol i armygrøn kommer med højkvalitets skum polstring og mikrofiber. Benene er fremstillet i sortlakeret metal. Enzo stolen findes i flere forskellige farvemuligheder hvis den vintage armygrønne ikke er i din stil.

  • Materiale: Mikrofiber, metal

Moderne lænestol i velour

Lav lænestol i velour der er designet i det tidløse og moderne udtryk. Komforten er fin med polstring i højkvalitets skum.

Stolen i sort vejer 11 kg. Måler 57 cm. i bredden og har en højde på 69 cm. Det giver dig en lav stol, der kan implementeres enkeltvis eller i sammenhæng med et mørk sofasæt.

  • Materiale: Velour, metal

Puk lænestol

Klassisk stol i stof med ben i bøgetræ. Puk lænestolen i tidløs støvet blå farve har et moderne design, der gør stolen velegnet til mange hjem.

Stolen er ganske komfortabel med en siddehøjde på 47 cm. og højde på 97 cm. Stolen har slidstærk stof og kan købes i flere forskellige farver.

  • Materialer: Stof, bøgetræ

Piero lænestol

Grå Piero lænestol i det polstret design og ben i kromlakeret metal. En bred og firkantet stol i det klassiske moderne udtryk. Bredden på stolen er 80 cm. og en model der ofte bruges med den moderne stil med sofabord i glas, mørke tæpper eller i kombination med en lædersofa.

Stolen har en god siddekomfort med polstring i højkvalitets polyurethane skum. Betrækket er desværre ikke aftageligt til nemmere rengøring.

  • Materialer: Polyester, metal

Laforma Brida lænestol med armlæn

Moderne Brida lænestol i lyserød fløjl fra spanse Laforma. Det er en lille lænestol i det enkle design, der egner sig som den diskrete enkeltstående stol eller i kombination med andre møbler.

Brida stolen er fremstillet med tynde og stilfulde ben i sort stål. I kombination med det enkle søde fløjl stof, får du en enkel stol med bløde linjer.

Find den rigtige lænestol?

Hvad er den rigtige lænestol? Er det en komfortabel stol, hvor du kan slynge dig efter en lang arbejdsdag? Måske det er en stol, hvor du kan sidde og læse, strikke eller andet gennem dagen? Eller vælger du lænestole primært ud fra, at de tager sig perfekt ud i stuen?

Der findes mange designer brands og dansk design som Wegner, Børge Mogensen, Arne Jacobsen, Fritz Hansen, Brunstad, Mogens Hansen, Hjort Knudsen, Farstrup, Arne Vodder, Illum wikkelsøe og andre i forskellige prisklasser. Her er budgettet selvfølgelig også afgørende for køb og behov.

At vælge den rigtige stol, skal selvfølgelig være ud fra dit eller jeres behov. Tænk over om lænestolen skal dække behovet for design mere end funktionel brug. Derved er det nemmere at vælge den robuste, enkle eller måske flyder lænestolen.

Høj eller lav ryg?

Du finder lænestole med høj eller lav ryg. Her vælger man ofte lænestolen med høj ryg ud fra komforten.

Den høje ryg og armlæn omfavner din krop og sikrer, at du ikke krummer sammen i ryggen. Denne stoletype fylder mere end stolen med lav ryg.

Stolen med lav ryg vælges ud fra det visuelle enten i sammenhæng med eksisterende sofasæt eller som enkeltstående stol der går i med boligens design.

Stor eller lille stol?

Det samme gøre sig gældende når du skal vælge mellem den store eller lille stol. Den lille stol passer måske bedre til stilen i boligen end den mere robuste stol. En lille stol vil være nemmere at integrere diskeret og gå i med væggen.

Skammel og puf?

En skammel kan fylde en del i rummet, men det er dog en dejlig ting at smække fødderne op på sammen med en kop te, kaffe og andet. Og her kan du vælge mellem den klassiske skammel eller en puf.

Skamler kommer i forskellige design, hvor enkelte modeller har indbygget opbevaring. Her finder du både de dyre designer brands som Hans J Wegner eller Arne Jacbsen Svanen lænestolen, men du finder også mange flotte og noget billigere lænestole hos forhandlere som Biva, Bilka, Ikea, Idemøbler/Ilva, Jysk, Bolia, My Home samt mulighed for at købe brugt på DBA eller Facebook.

Læder eller stof?

Du skal også gøre op med dig selv, om du skal vælge en lænestol i læder, klassisk stof eller måske en retro lænestol med velour stof.

Stole i stof giver ofte det varme og hyggelige udtryk, der samtidig er bløde at sidde i. Helt ligesom materialet sjældent kræver vedligeholdelse udover almindelig rengøring. Her vil ulempen være, hvis der bliver spildt væske på stoffet. Her kan du ompolstre eller ombetrække stolen eller stolene på sigt.

Læder virker derimod ofte lidt koldere at sidde i, men nemmere at holde ren for pletter og skjolder i forhold til sodavand, kaffe, te og andet der måske bliver spildt.

Du finder flere guides her

Løbehjul

Løbehjul test | Bedste løbehjul til børn i [year]

Mandolinjern

Mandolinjern test | 7 bedste mandolinjern til hurtig udskæring