in

Mandolinjern test | 7 bedste mandolinjern til hurtig udskæring

Grøntsager og frugt er sundt, og noget der bør spises på daglig basis. Her plejer de fleste nok at bruge en kniv til at skære ud, men skiverne bliver sjældent i flotte og ens i størrelsen, som især børn sætter pris på. Her kan du overveje det enkle, men smarte mandolinjern.

I forhold til et rivejern eller køkkenkniv, er et mandolinjern den hurtige måde at skære tynde og indbydende skiver af frugt og grøntsager til børnene eller måske til wokken.

I denne mandolinjern test finder du nye og bedste modeller i forskellige priser og typer. Det giver dig den nemme og hurtige inspiration over mulighederne til hurtig og nemt at kreere retter med frugt, grøntsager m.m. i [year].

OXO mandolinjern

OXO Good Grips mandolinjern er testvinder hos forskellige testsider for sin brugervenlighed, sikkerhed og kvalitet i forhold til materiale og ydelse.

OXO jernet i kompakt design er enkelt at bruge og giver en sikker anvendelse. Modellen er nem at justere i forhold til type af udskæringer. Helt ligesom modellen udmærker sig i forhold til rengøring, hvor den nemt kan skilles ad.

Skærebladet er i rustfrit japansk stil med skarpe blade der nemt skærer igennem både de bløde og hårde frugter og grøntsager. Du kan lave skiver i 4 forskellige tykkelser. Her kan du vælge mellem almindelige skiver, juliennestrimler, bølgende skiver eller pommes frites.

Gefu mandolinjern

Gefu giver dig et billigt mandolinjern i en fin kvalitet og ydelse. Gefu mandolinjernet får gode brugeranmeldelser og er kåret som bedst i test til prisen. Her er plastik materialet som modellen er fremstillet i, den største ulempe.

Gefu jernet er i en kompakt form, der ikke fylder meget i køkkenskuffen. Skæret i japansk stål er skarpt, hvor modellen har låsefunktion så du ikke snitter fingrene på bladet ved at rode rundt i skuffen. Der er medfølgende slæde til bedre sikkerhed for fingrene.

Du får mulighed for nem indstilling af 5 skæretykkelser der kan indstilles i 1 – 5 mm. tykkelser. Bladet skærer igennem både de hårde og bløde frugter og grøntsager. Du kan putte jernet i opvaskemaskinen.

Rösle mandolinjern

Rösle mandolinjernet er fremstillet i rustfrit stål. En sikker og brugervenlig model der giver god ydelse i forhold til slutproduktet, nemlig indbydende skiver af grøntsager eller frugter.

En kompakt model der fylder ganske minimalt i skuffen. Modellen har skridsikker silikonefod. Og kommer med medfølgende slæde, der passer på dine fingre når der skal skæres.

Du kan skære i fem forskellige tykkelser. Her er bladet skarpt og skærer præcise skiver i tomaten eller den hårdere kartoffel, hvis der måske skal laves pommes friter.

Modellen i stål kan desværre ikke tåle opvaskinemaskine, men den er dog ganske nem at gøre ren alligevel. Køkkenredskabet er fremstillet uden kanter og hjørner hvor madrester kan sidde.

Gefu Violino

Gefu Violino giver dig en model i en lidt højere kvalitet og funktioner end standard modellen. Violino er inklusiv 3 skær der giver mulighed for at skære strimler og skiver i forskellige tykkelser.

Du kan vælge mellem 5 forskellige tykkelser der ændres via en knap bag på modellen. Her kan knappen virke lidt stram, som kan være en ulempe for især ældre. Der er plastslæde til at beskytte fingrene mod de skarpe blade. Skær er nemt og hurtigt at skifte efter behov.

Modellen er nem at skille ad og kan rengøres i opvaskemaskine.

Küchenprofi Vario

Kütchenprofi mandolinjern er med integreret opsamler til at holde styr på skiver og strimler. En model til en fin pris der klarer opgaven med at skære skiver og strimler. Modellen er valgt for sin funktion med opsamler, hvor OXO giver en lidt højere kvalitet. Men Kütchenprofi jernet skærer dog flotte skiver.

Vario mandolinjernet byder på 4 kniv indsatser af skarpt rustfrit bladstål. Her kan du vælge mellem tykkelser fra 1 – 5 mm.

Den største ulempe er brugen af mandolinjernet. Med opsamler boks i brug, skal du løfte armen lidt mærkeligt for at køre slæden frem og tilbage, mens du skal holde på kassen med den anden hånd.

Modellen er nem at rengøre, da den tåler opvaskemaskine.

Mandomatik mandolinjern

Elektrisk mandolinjern der giver dig den optimale sikkerhed, da fingrene aldrig kommer i kontakt med knivene. Modellen fra Madomatik er i den dyre prisklasse for det enkle køkkenredskab. Men du får dog flere funktion og mulighederne med denne i forhold til de manuelle modeller.

Madomatik mandolinjernet har 8 forskellige jern til at skære, snitte og rive i grøntsager, frugt eller ost. Du kan nemlig bruge denne model til forskellige ting, som f.eks. anrette det store ostebord på den indbydende måde.

Du fylder frugt eller grøntsager i påfyldningstragten, hvor maskinen vil begynde at rive eller skære det valgte. Her kan du vælge jern til julienne, rivejern, skiver eller pommes friter.

Gefu Spirelli Spiralizer

Gefu Spirelli Spiralizer er mere en spiralskærer end et mandolinjern. Du kan lave lækre strimler af grøntsager der kan gøre det mere indbydende at spise. Hvilket især kan være rart, hvis der skal kæmpes med børnene om at spise grønt. Helt ligesom Gefu Spirelli kan være det nemme og hurtige redskab til din egen kost.

Spiralskæreren er fremstillet i rustfrit stål og plastik og der medfølger en grøntsagsholder til at passe på fingrene når grøntsagen skal presses ned i skæreren.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et mandolinjern?

Et mandolinjern kan være udformet lidt som et rivejern, men har den store forskel, at du skærer frem for at rive. Mandolinjernet skærer grøntsager eller frugter i tynde eller tykke skiver og strimler. Og disse kommer ud i ens og indbydende skiver.

Hvorfor bruge?

Hvis børnene ikke er vilde med at spise grønt, så kan ensartede og lige skiver frugt og grøntsager være med til at gøre det mere indbydende at spise.

Du kan sagtens skære grøntsagerne med en kniv, men helt ligesom med et rivejern, blender, grillpande, knivsæt, køkkenmaskiner og alt andet, kan et mandolinjern gøre det nemmere, hurtigere og ofte give et bedre slutresultat.

Hvordan bruges et mandolinjern?

Det er ganske simpelt at bruge et mandolinjern. Du starter med at indstille skæretykkelsen og sætter grøntsagerne fast på slæden. Pres grøntsagerne mod skærene og det er faktisk alt. Se hvordan i videoen her:

Hvordan vælger du?

Hvis du er tvivl om hvordan du vælger en model, så kig efter behov, pris, kvalitet og funktioner.

Hvor tit skal du bruge et mandolinjern? Skal børnene også bruge det? Så skal du have et sikkert og holdbart jern, hvor de dyre modeller nok er bedst egnet.

Skal du bruge en let og lille model der måske også kan betjenes med en hånd? Her kan den billige Gefu model være ganske velegnet, men dog bedst egnet med begge hænder.

Du finder mange forskellige modeller hos Coop, Kop og Kande, Imerco, Inspiration, Bilka m.m. hvor prisen og kvalitet ofte følges ad. Her kan du finde helt billige modeller til lige under 100 kroner, men de er dog ofte i en meget dårligere kvalitet end de ovenstående viste modeller. Og på sigt er det nok mere økonomisk at give lidt mere, som ofte også betyder at du får et produkt der holder længere.

Hvad er bedste mandolinjern?

OXO mandolinjernet et det bedste til en fin pris. Du finder også mange andre testvinder modeller i brands som Microplane, Bron Coucke, Børner, Benriner, De Buyer, Zyliss, WMF, Aldente, Cucina og andre der er kåret som bedst i test hos forbrugermagasinet Tænk, svenske Råd & Rön m.m.

Lænestol

10 bedste lænestole i design & komfort til stuen i [year]

Motionscykel

Motionscykel test | 5 bedste motionscykler til hjemmetræning