in ,

Philips Hue – Derfor skal du eje det!

Der må næsten ikke være nogen der ikke kender Philips Hue længere. Det er nemlig blevet voldsomt populært og der er flere der kommer efter det med deres egne versioner af systemet. Men hvorfor skal du vælge det og ikke konkurrenterne? Godt du spørger, for her er vores vurdering af det hele.

Philips Hue starter kit er et MUST HAVE

Nå, men vi skal jo til det. Du venter sikkert allerede i spændning på hvad vi vil sige om systemet, men faktisk er der 90% gode ting ved det. Det sidste 10% ikke så gode ting tager vi også med, så du er godt rustet til at købe dit eget Philips hue efter du er færdig med at læse artiklen.

Du kan stole på systemet

Nu har jeg haft Philips Hue i 1,5 år og derfor kan jeg nu lave en guide som kan hjælpe dig med de spørgsmål du har omkring det. For det første kan jeg sige at hele Philips Hue systemet er meget sikkert og du kan derfor stole på at lyset altid virker. Hvis du ikke ved hvordan det virker, så kan jeg hurtig fortælle at man køber en Philips Hue Bridge som man kobler til sin router, så den er koblet på nettet. Derefter sætter du en Philips Hue pære i en lampe som en hver anden pære. Når du er skruet i åbner du bare Philips Hue appen og tilføjer den og WUPTI, så er du køreklar. Så simpelt er det faktisk. De har nemlig lavet det super enkelt, så alle kan være med.

Nå, tilbage til sikkerheden. Som sagt så har jeg faktisk kun undværet lyset i cirka 3 timer på det 1,5 år jeg har haft det og det skyldes at mit internet røg og så kan man ikke styre lyset. Det er lidt irriterende, men det smarte er dog at man stadig kan tænde og slukke lyset på stikkontakten, så man er aldrig helt fortabt. Det handler bare om at du ikke kan bruge appen, Homekit eller din stemme til at tænde og slukke lyset med. Så det hele gik alligevel. Derfor står du aldrig uden lyset i huset.

Du skræddersyet lyset til dig og familien

Det lyder helt vildt og det er det faktisk også. Man køber selvfølgelig ikke kun Philips Hue pærer fordi man kan tænde og slukke det fra sofaen eller fra sommerhuset. Nej, men køber det også fordi det er smart og fordi man kan skræddersy det på alle led og kanter, så det faktisk giver mening i sin hverdag.

F.eks kan man indstille lyset til at tænde når man lige er ved at være hjemme. Mit system er sat op, så at lyset tænder udenfor automatisk om vinteren når jeg er ved at være hjemme. Der er altid tidlig mørkt når vi kommer til efterår og vinter og derfor er det rart at lyset selv tænder lige inden jeg holder ved huset. Stikkontakten til selve lampen er nemlig indenfor, så derfor kan jeg ikke tænde det før jeg er inde, så derfor var jeg nødt til at sætte en Philips Hue pære i og nu virker det perfekt. Man kan også indstille lyset til selv at tænde og slukke på forskellige tider af dagen, hvilket også er ret smart. Det har jeg dog ikke prøvet endnu.

En anden smart ting er at hvis du køber Philips Hue Play, som jeg også har, så kan du sætte det til TV’et så det genskaber de farver du ser på TV’et og det er faktisk mere behageligt når man ser TV om aftenen.

Du spare tid og penge med Philips Hue

Det lyder faktisk som om at pærerne er magiske, men det er de ikke. De er bare smart! F.eks skulle jeg en dag hurtigt ud af døren fordi den mindste skulle i dagpleje og var lidt sent på den. Da jeg kommer ind i bilen og kigger ud af vinduet, ser jeg at lyset i køkkenet er tændt. Jeg har allerede sat min søn i bilen og låst døren. Jeg når lige at tænke LO** inden jeg kommer i tanke om at jeg bare kan slukke lyset fra telefonen eller mit Apple Watch og WUPTI, så er den klaret. Det er super smart. Jeg har endda siddet på arbejde og opdaget at lyset er tændt og så er det rart at man bare kan slukke det uanset hvor man er i verden. Jeg kunne selvfølgelig også gøre sådan at lyset selv slukker når jeg forlader huset og det vil jeg nok også gøre frem over. Man kan nemlig gøre det sådan at hvis alle i familien har appen, så kan man gøre sådan at lyset slukker når sidste mand smutter.

Som sagt så kommer man aldrig til at lade lyset brænde mere end det skal. F.eks så har vi to lamper over spisebordet som begge sidder i samme udtag i loftet. Det vil sige at jeg skal tænde og slukke for dem begge på samme tid, som man normalt gør. Det smarte ved Philips Hue er så at jeg kan nøjes med kun at tænde det ene lys. Vi har et langt bord og det vil derfor være spildt at bruge begge lamper på samme tid, så her kan vi faktisk spare penge på lyset. Så bliver det snart ikke bedre.

Tænd og sluk lyset med din stemme

Det helt nye og smarte er at du kan slukke og tænde lyset med din stemme. Måske har du en iPhone eller måske en Google Home. Philips Hue er faktisk så smart at du kan koble det til mange af de ting du allerede ejer i forvejen. At tænde og slukke lyset med stemmen kan faktisk være ret handy til tider. Jeg har både iPhone og en Google Home. Min Google Home står i stuen og her bliver den brugt til blandt andet lyset. Lad os sige at jeg er ved at lave mad. Jeg har fedtet fingre og mørket begynder at komme. Jeg vil helst ikke røre ved noget og her siger jeg bare “Hey Google, tænd lyset over køkken øen” og så tænder det øjeblikkeligt. Det er så smart at man næsten ikke kan sætte ord på det. Synes jeg i hvert fald. Nu er jeg selvfølgelig og kæmpe nørd.

Jeg har også brugt det i soveværelset når jeg vågner om morgnen og ikke vil rejse mig fra sengen fordi der er meget mørkt. Så er det hurtigere og nemmere bare at sige “Hej Siri, tænd lyset i soveværelset på 20%” og så vågner man til et stille og roligt lys om morgenen. Ret smart! I USA bruger de meget mere stemme funktionerne end vi feks gør i Danmark, men jeg tror snart at vi kommer med på vognen og bruger den mere og mere.

Forhindre indbrud i dit hus

Ej, det bliver jo mere og mere gak snart. Det er jo bare et lys system? Ja, men det er smart. Feks kan det stoppe indbrud før det sker og jeg kan komme med et eksempel fra den virkelig verden. Mig og min familie skulle nordpå for at holde nytårsaften med min familie og det var jeg faktisk ikke helt tryg ved. Men det var mest pga at vi lige havde fået nøglerne til vores nye lejlighed og var lige kommet på plads og derfor var det nok oplagt for tyve at kigge forbi sådan en anden. Her kommer lyset mig så til undsætning. Jeg kunne nemlig sidde og tænde og slukke det engang imellem for at det skulle se ud som om at der var nogen hjemme. Kunne mulige tyve se det, ville de tro at der var nogen hjemme. Der er faktisk kommet en opdatering til appen der gør at lyset lære at kende dine lys vaner. Det vil sige at system lære hvad du tænder og slukker og på hvilke tidspunkter af dagen. Skal du så ud og rejse eller noget andet, kan du trykke på en speciel knap i appen som er tiltænkt til det jeg lige har snakket om. Så er det personer der tit kommer forbi for at se hvornår du ikke er hjemme, så finder de nok aldrig ud af det, for lyset gør bare som du plejer at gøre. Det er faktisk smart.

Det knap så gode til sidst

Jeg har egentlig ikke lyst til at skrive det, men alt kan jo ikke være gule og grønne skove altid. Man kan sige at det jeg kommer med nu er heller ikke helt nede i kulkælderen, men det er rart at vide når man står og er ved at købe sine nye pærer.

Hvis man skal finde noget negativt om Philips Hue systemet, så er der to ting. Det første er prisen. Den er meget høj i forhold til alle andre. Dog kan man sige at det hele virker lidt bedre her og derfor har jeg selv betalt prisen for det. Både appen og opsætningen er perfekt. Dernæst kommer vi til stikkontakterne som følger med i pakken eller som du også kan købe ved siden af. De er knap så gode. Hvis man skal have det optimale ud af dem, så skal man kun koble en enkelt pære på den stikkontakt og det er ikke ret hensigtmæssigt. Oftest har man nemlig en del lys, som feks i stuen. Jeg har selv den runde stikkontakt og den er ret smart fordi du kan tage den af og med hen i sofaen, men ulempen er så at for at alle lys kan kobles på, så er jeg nødt til at lave en knap der slukker alle lys i stuen og det er ikke så fedt, hvis man bare står og vil slukke lyset over spisebordet, men det er så her at stemmestyring kommer ind i billedet.

Kort opsummering til hurtiglæseren

Gider du ikke læse hele min anmeldelse af Philips hue, så har jeg skrevet det endnu kortere lige her om hvorfor du skal overveje at få det i din bolig.

  1. Du kommer aldrig til at stå uden lys og der er 100% driftsikkert.
  2. Du skræddersyer selv lyset, så det passer til dine behov, så vil du bare have det hele lidt nemmere, så skal du helt sikkert skifte til Philips Hue.
  3. Du spare tid og penge, da du kan styre lyset hvor end du er og kun tænde og slukke det lys du har brug for.
  4. Tænd og sluk lyset med din stemme. Brug af stemmen bliver trendy i [year].
  5. Forhindre indbrudstyve i at bryde ind imens du er på ferie eller på arbejde. Lyset lære nemlig din routine og kan derfor gøre det samme med lyset når du ikke er hjemme, så tyven tror du stadig er der.

Det var hele min vurdering og anmeldelse på det.

Tøjstativer

3 bedste tøjstativer – Du bliver overrasket

Logitech mx 3

Logitech MX Master 3 anmeldelse