in ,

Problemer med hævede fødder? Naturligt vanddrivende kan hjælpe

Hævede fødder, ankler og fingre kan være et symptom på vand i kroppen. Det er en meget almindelig men utroligt hæmmende tilstand, som kan påvirke ens livskvalitet negativt.

Og selvom vand i kroppen (også kaldet ødemer) i mange tilfælde er helt ufarligt, kan det føre til irriterende problemer som hævede fødder og ben, urolige ben og generelt nedsat livskvalitet.

Overskydende vand i kroppen er med andre ord et voldsomt irriterende problem. Men heldigvis kan et naturligt vanddrivende middel bidrage til at afhjælpe problemet. Køb vanddrivende naturmedicin med 100% tilfredshedsgaranti her.

Men hvorfor får man vand i kroppen, og hvad kan man (ellers) gøre ved problemet? Det giver vi dig det fulde overblik over i denne artikel, hvor vi gennemgår alt fra årsager til hævede fødder, venepumpeøvelser, vanddrivende mad og alt derimellem, så du effektivt kan slippe af med væske i kroppen og igen leve et meningsfuldt liv uden hverken hævede fødder eller ben.

Hvorfor får man vand i kroppen?

Man får vand i kroppen på grund af ubalancer i det system, der styrer, hvordan væske fordeles i kroppen. Vand i kroppen kaldes også ofte for væskeophobning eller ødemer, der er det græske ord for hævelse. Hvilket egentlig er en meget passende beskrivelse, da normale symptomer på vand i kroppen er hævelser i fødder, hoved, ben og ankler.

For bedre at kunne forstå denne ubalance, og hvorfor man får vand i kroppen, kan du forestille dig, at væsken løber i en cirkel mellem blod, væv, lymfesystemet og tilbage i blodet.

Når blodet pumpes rundt i kroppen af hjertet, bliver der helt automatisk sendt væske fra blodet ud i vævet, altså rummet uden for blodkarrene. Herefter opsamles væsken af kroppens lymfesystem, som sender væsken tilbage i blodet.

Det er sådan, det bør foregå, og under normale omstændigheder fører dette ikke til væskeophobning. Men grundet ubalancer i det system, der styrer væskefordelingen i kroppen, kan der ophobes for meget væske uden for blodkarrene, altså i vævet.

Men hvad skyldes denne ubalance, som fører til vand i kroppen? Det er der potentielt mange årsager til, og kan blandt andet skyldes:

Sygdom: Blodprop, åreknuder eller sygdom i leveren, nyrer og hjerte kan føre til væskeophobning i kroppen.

Medicin: Visse typer medicin, herunder blodtryksmedicin, kan føre til hævede fødder og vand i kroppen.

Høj temperatur: Når det er varmt, udvider vand sig, og derfor er det heller ikke unormalt at døje med hævede fødder, hænder og ankler, når temperaturen er høj.

Alder: Med alderen er det meget normalt at begynde at få problemer med ødemer. Og forklaringen er faktisk meget logisk. Kroppens organer og lymfesystem begynder gradvist at fungere dårligere, og skaber derfor ubalancer i det system, der regulerer væske i kroppen.

Menstruation: Kvinder oplever hormonelle forandringer under en menstruation. Dette kan føre til oppustethed, vand i kroppen og generelle hævelser.

Graviditet: Vand i kroppen som gravid er helt normalt, da der sker store forandringer i kroppens hormonbalance. Og disse forandringer øger automatisk risikoen for væskeophobning i fedtdepoter, som kan føre til hævede fødder, ben, ankler og hænder.

Stillesiddende hverdag: Mange har en tendens til at få hævede fødder og ødemer, hvis man sidder ned for lang tid. Derfor er det også en god idé at rejse sig og gå lidt rundt fra tid til anden, hvis man har et kontorarbejde.

Usund livsstil: Rygning, usund kost, alkohol og stress forringer ikke blot livskvaliteten og forkorter livet, det øger også risikoen for at få vand i kroppen, da en usund livsstil skaber ubalance i kroppens systemer.

Vand i kroppen er med andre ord et komplekst problem, og de første spæde symptomer er ofte hævede ben, ankler og krop generelt. Derfor er det også vigtigt at finde frem til den underliggende årsag til problemet, og derefter kan du bruge nogle af de råd i denne artikel, hvor vi giver dig tips til at slippe af med vand i kroppen effektivt, herunder ved at tage vanddrivende naturmedicin.Køb vanddrivende naturmedicin med 100% tilfredshedsgaranti her.

Hvordan ved jeg om jeg har vand i kroppen?

Symptomer på vand i kroppen kan komme til udtryk på mange forskellige måder, og ofte kan man faktisk både mærke og se, at man har væskeophobninger. Nogle af de mest almindelige symptomer på vand i kroppen er.

  • Hævelser af huden
  • Din hudoverflade ser spændt og/eller skinnende ud
  • Hævede ankler, fødder og hænder
  • Stive led
  • Hævelser i ansigt og mave
  • Vægtstigning (såkaldt vandvægt)
  • Forhøjet blodtryk og puls

Hvis du mistænker, at du har vand i kroppen, kan du foretage en lille test, hvor du trykker på et hævet område. Hvis man kan se en tydelig fordybning i huden, er der stor sandsynlighed for, at du har vand i kroppen.

Vand i kroppen og de medfølgende symptomer kan være tegn på andre sundhedsproblemer. Derfor er det en god idé at få det undersøgt nærmere hos egen læge, så I sammen kan finde frem til det underliggende problem.

Derudover er det også en god idé at spise vanddrivende mad, lave venepumpeøvelser og tage et naturligt vanddrivende middel, som kan hjælpe med at skylle den ophobede væske ud af kroppen. Og nogle af de bedste naturligt vanddrivende piller i Danmark, som kan købes uden recept, er WaterAway, som du kan købe med 100% tilfredshedsgaranti ved at klikke her.

Hvordan slipper jeg af med vand i kroppen?

Vi har indtil videre berørt emnet en smule, men hvordan slipper man egentlig af med vand i kroppen? Det gennemgår vi i dette afsnit, hvor vi giver dig 9 effektive råd til at afhjælpe problemet med overskydende væske og hævede fødder.

1. Drik rigeligt med vand

Jo mere vand du drikker, desto mere tisser du, og desto mere vand skyller du ud af kroppen. Derfor er det en god idé at drikke mere vand, hvis du har problemer med væskeophobning i kroppen.

2. Regelmæssig motion

Hvis du sidder meget ned i løbet af dagen og ikke bevæger dig, øger du risikoen for at få vand i kroppen. Derfor bør du sørge for at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om mindst 30 minutters motion om dagen, det gør ikke kun underværker for dit generelle helbred, det kan også bidrage til at afhjælpe problemet med hævede fødder, ankler eller krop generelt.

3. Vanddrivende piller

Naturligt vanddrivende piller kan effektivt bidrage til at udrense kroppen for overskydende vand. Her kan især anbefales et naturprodukt som Water Away, som indeholder naturligt vanddrivende ingredienser, som kan være en effektiv hjælp mod hævede ankler og vand i kroppen. Køb Water Away med 100% tilfredshedsgaranti her.

4. Fødderne over hjertehøjde

Selvom det ikke er en permanent løsning på problemet, kan det virkelig gøre underværker at lægge sig ned med et par puder under fødderne, så benene er over hjertehøjde. Dette kan gøre, at væskeophobningen i fødder, ankler eller ben bliver bedre fordelt i resten af kroppen, og kan hjælpe med at lindre både smerter, hævelser og irritation.

5. Venepumpeøvelser

Venepumpeøvelser stimulerer blodets tilbageløb til hjertet, og hjælper med en bedre gennemstrømning. Hvilket er fantastisk, når man gerne vil slippe af med vand i kroppen. Disse øvelser er simple at lave. Du skal blot stå oprejst, mens du skiftevis stiller dig på tæerne og går ned på flad fod. Med andre ord skal du vippe lidt frem og tilbage. Gentag dette 10-12 gange, da det kan hjælpe med at stimulere blodcirkulationen og afhjælpe problemet med hævede fødder, ankler og ben.

6. Sved overskydende væske ud

Når man sveder, forsvinder en del af den overskydende væske ud gennem huden. Så selvom vi har nævnt, at det er en god idé at motionere regelmæssigt, kan man med fordel vælge en motionsform, hvor man virkelig kommer til at svede. Derudover er det heller ikke en dum idé at smutte en tur i sauna eller gus, hvor man virkelig kan komme til at svede igennem.

7. Spis vanddrivende mad

Vanddrivende mad og fødevarer med vanddrivende egenskaber kan være gavnlige, hvis du har problemer med vand i kroppen. Længere nede har vi lavet en liste med en oversigt over de bedste fødevarer, som du kan bruge til at lave vanddrivende mad. Derudover kan det nævnes, at du bør spise masser af hvidløg, vandmelon og selleri, da det kan hjælpe med at skylle overskydende vand og affaldsstoffer ud af kroppen.

8. Skær ned på dit saltindtag

Salt binder væske i kroppen, og et stort forbrug kan få dine ben til at hæve yderligere og føre til ekstra væske i kroppen, hvis du allerede har en tendens til det. For ældre personer med hjerteproblemer og gravide samt menstruerende kvinder kan det være en god idé at reducere mængden af salt i maden, da det kan give gode resultater.

9. Drik noget vanddrivende

Ligesom der findes vanddrivende mad, findes der selvfølgelig også drikkevarer med vanddrivende egenskaber. Her kan især anbefales kaffe og/eller grøn te, som har en meget vanddrivende effekt på grund deres naturlige høje indhold af koffein. Men lad være med at udskifte alle dine drikkevarer med sort kaffe og/eller grøn te, da det kan virke dehydrerende.

 

Hvordan virker vanddrivende medicin?

Vanddrivende medicin bliver ofte anbefalet som behandling af vand i kroppen, da det kan afhjælpe almindelige symptomer som hævede fødder, ankler ben og krop generelt.

Vanddrivende medicin virker ved, at nyrerne udskiller mere salt end normalt. Hvilket er genialt, da salt trækker vand med sig, og man vil derfor opleve at skulle tisse hyppigere.

Et vanddrivende middel vil dermed stimulere nyrerne, som er essentielle for at regulere kroppens væskebalance, til at producere mere urin. Hvilket vil føre til øget tissetrang, så man tisser oftere og mere end normalt.

Hvilket er noget, man gerne vil opnå, når man har problemer med vand i kroppen. Ved at tisse mere skyller du nemlig vandet ud, og det er en effektiv metode til at slippe af med hævede fødder, ben, ankler og andre hævelser.

Vanddrivende medicin kan ikke købes i håndkøb, da det ikke kun bruges til at behandle væskeophobning (ødemer). Det er også meget almindeligt i behandling af forhøjet blodtryk og hjertesvigt.

Et godt alternativ kan derfor være at købe naturligt vanddrivende piller, som kan fås i håndkøb. Vanddrivende naturmedicin fungerer lidt på samme måde som traditionelle vanddrivende lægemidler, men de kan købes uden recept.

Her er et godt eksempel WaterAway, der er et naturligt vanddrivende kosttilskud med superfoods, som bidrager til at stimulere nyrerne til at prodducere mere urin. Og på den måde bliver det overskydende vand i kroppen skyllet ud, og du kan få hjælp til hævede fødder, øget vandvægt og hævelser generelt. Køb WaterAway med 100% tilfredshedsgaranti her.

Er der bivirkninger ved naturligt vanddrivende piller?

Bivirkninger ved vanddrivende piller på recept er velkendte, og inkluderer blandt andet forstyrrelser i saltbalancen, forhøjet urinsyre i blodet og en lille risiko for hjernebetændelse på grund af forhøjet blodsukker, leversygdom, blodmangel og calciummangel.

Potentielle bivirkninger ved naturligt vanddrivende piller er lidt mere overskuelige, og omfatter blandt andet højt blodsukker, diarré, hovedpine, kaliummangel, svimmelhed og muskelkramper.

Bivirkninger ved vanddrivende naturmedicin og receptpligtige vanddrivende medicin er meget sjældne, og de fleste vil opleve en markant forbedring ved at tage vanddrivende piller, uanset om de købes i håndkøb eller med recept.

Hvorfor får man vand i kroppen som gravid?

Vand i kroppen som gravid er bare en af de mange irriterende symptomer, der kan opstå i løbet af de ni måneder, man bærer et lille mirakel inde i maven. Faktisk oplever op mod 80 procent af alle gravide kvinder en form for væskeophobning i kroppen under deres gradivitet, og forklaringen er meget simpel.

Der sker nemlig voldsomme hormonforandringer i kroppen under en graviditet, og der er også øget risiko for, at der siver mere væske ud til kropsvævet via væggene i blodkarrene, når man går op i vægt.

Så selvom det godt kan virke skræmmende, at man under sin graviditet pludselig begynder at døje med vand i kroppen og symptomer som hævede fødder, ben og et opsvulmet ansigt, er det altså helt normalt.

Heldigvis går problemet ofte over af sig selv efter fødslen, og hvis generne med vand i kroppen under din graviditet bliver for voldsomme, bør du tale med din læge eller jordemoder, som med garanti kan give dig gode tips til at afhjælpe problemet.

Nogle af disse tips vil ofte være at spise vanddrivende mad, lave venepumpeøvelser, motionere eller tage vanddrivende piller.

Hvad er vanddrivende mad og hvordan virker det?

Der er meget, som du selv kan gøre ved problemet, hvis du har problemer med vand i kroppen og døjer med symptomer som hævede fødder og ben. Et godt råd er eksempelvis at begynde at spise mere vanddrivende mad.

Men hvad er vanddrivende mad egentlig, og hvordan virker det? Det er vigtigt at huske på, at ikke alle fødevarer har en vanddrivende effekt. Så for at klæde dig bedst muligt på til at finde den vanddrivende mad, som har den absolut bedste effekt, kan du starte med disse vanddrivende fødevarer.

Grøn te og kaffe

Kaffe og grøn te har fra naturens side et højt indhold af koffein, og er dermed de perfekte vanddrivende drikkevarer, som kan hjælpe med at skylle ophobet vand ud af kroppen. Selvom grøn te og kaffe er vanddrivende, bør du kun drikke dem i moderate mængder for at holde et sundt koffeinindtag. Derfor anbefales det også, at man kun drikker 2-3 kopper kaffe eller grøn te om dagen, hvilket bør være rigeligt til at få den vanddrivende effekt.

Selleri

Selleri har et højt indhold af phtalides, som er naturligt vanddrivende, og som dermed kan hjælpe med at udskille overskydende vand i kroppen. Som en ekstra bonus er selleri også propfyldt med næringsstoffer, som bidrager til at reducere urinsyre og affaldsstoffer i kroppen.

Bananer

Bananer indeholder kalium, et mineral som er naturligt vanddrivende. Derfor er bananer fantastiske vanddrivende fødevarer, som du bør overveje at spise flere af, hvis du døjer med vand i kroppen og symptomer som hævede fødder og ben. Den gule aflange frugt har også et højt indhold af kostfibre og andre vigtige næringsstoffer, som bidrager til at vedligeholde energi, fordøjelsen, immunforsvaret, blodtryk og meget mere.

Agurker

Agurker har et højt vandindhold, som kan bidrage til at udskille overskydende vand i kroppen. Derudover har agurker også et højt naturligt indhold af koffeinsyre, der har en naturligt vanddrivende effekt.

Hvidløg

Hvidløg er en af de bedste vanddrivende fødevarer, da det indeholder stoffet allicin, der foruden at bidrage til at vedligeholde blodtryk, også har vanddrivende egenskaber. Så hvis du vil lave vanddrivende mad, skal du sørge for at bruge rigeligt med hvidløg.

Vandmelon

Vandmelon er en god kilde til både kalium og vand. Kalium hjælper med at skabe en sund saltbalance i kroppen, mens vandet i vandmeloner har den effekt, at man kommer til at tisse mere. Hvilket er ret genialt, hvis man har problemer med vand i kroppen. For når man tisser mere, skyller man automatisk både overskydende vand og salte ud af sit system, hvilket kan være en god hjælp, hvis man døjer med overskydende væske i kroppen.

Persille

Danmarks officielle nationalret er stegt flæsk med persillesovs. Selvom vi ikke ligefrem anbefaler, at du spiser en stor omgang flæsk med en masse sov, da det har et højt saltindhold og dermed ikke gør noget godt for den ophobede væske i kroppen, bør du alligevel overveje at spise mere persille. Persille har nemlig vanddrivende egenskaber, og kan nemt tilføjes en suppe eller lækker sommersalat, hvis du har problemer med væskeophobning.

Ingefær

Ingefær, der ofte beskrives som roden til alt godt, har ikke kun antiinflammatoriske egenskaber, som er godt for både dine led og fordøjelse. I et historisk perspektiv er ingefær blevet brugt som vanddrivende naturmedicin, og du kan derfor overveje at tage enten ingefær-piller, ingefærshots eller bruge mere ingefær i din mad for at nyde godt af knoldrodens vanddrivende egenskaber.

Citronsaft

Citronsaft har en mild vanddrivende effekt, som øger kroppens mulighed for at komme af med overskydende vand og ophobede affaldsstoffer. Derudover indeholder citron også kalium, som hjælper dig med at tisse mere. Hvilket er godt, hvis du har problemer med væske i kroppen, da det kan bidrage til at skylle overskydende vand ud.

Tomater

Tomat indeholder den magiske kombination af vand og kalium, som kan hjælpe med at skylle overskydende vand, natrium og oppustethed ud fra din krop. Derudover har tomater et højt naturligt indhold af sunde kostfibre, som bidrager til at skabe balance i fordøjelsen.

Mælkebøtter

På fransk kaldes mælkebøtter “pis-en-lit”, som kan oversættes til “tis i sengen”. Hvilket er en indikation på, at mælkebøtter er en fremragende vanddrivende naturmedicin. Gode idéer til vanddrivende mad med mælkebøtter er at lave en mælkebøtte-te eller suppe. Det kan være effektivt til at skylle både vand og toxiner ud af kroppen.

Er du i tvivl? Kontakt din læge

Selvom vand i kroppen og hævede fødder som udgangspunkt er ufarligt, er det en ubehagelig tilstand, som kan være et symptom på en underliggende sygdom. Derfor bør du også opsøge egen læge for at få et helbredstjek, hvis du har ødemer, da det kan være et symptom på alt fra leversygdom til nyre- og hjerteproblemer.

Få hjælp til hurtigt vægttab med sunde vingummier – se hvordan her

Den ultimative guide til bæredygtige mærker