in , , ,

Sodastream test 🥇 Hvilken sodastream maskine er bedst [year]?

Sodastream maskiner har eksisteret i mange år. Hvis du var ung eller barn i 80’erne, kan du nok huske sodavandsmaskinen, hvor du kunne lave din egen (næsten) sprudlende sodavand. Sodavandsmaskinen røg i glemslen i mange år, for den kunne ikke helt det samme som en rigtig sodavand. Men soda-/danskvand maskinen er blevet populær igen, for i dag tillader den teknologiske udvikling meget mere.

I dag kan du lave læskende lemonade, lækker sodavand eller sprudlende danskvand. Og det er et sikkert hit ved de fleste børn, men maskinen kan også give glæde og fordele for voksne.

Helt ligesom kaffemaskinen kan lave den perfekte kaffe, kan du også nemt og hurtigt lave en dejlig danskvand eller sodavand med det samme i dit køkken. Og du slipper for at skulle i automaten med pantflasker.

De 3 bedste sodastream maskiner til dig

Herunder kan du læse om de bedste Sodastreamer maskiner i [year] som vi har testet.

Hvilken Sodastream maskine er bedst?

I denne Sodastream test har vi fundet de bedste maskiner til dit/jeres brug. Modellerne er valgt ud fra anbefalinger og testvinder modeller fra forskellige uafhængige tests. Her er maskinerne kåret ud fra design, brugervenlighed og funktion. Det giver dig det hurtige overblik over muligheder og prisniveau.

Sodastream Spirit One Touch

SodaStream Spirit One Touch

Spirit One Touch er den elektriske udgave af testvinder maskinen Spirit. Med One Touch sodavandsmaskinen får du en brugervenlig maskine, der som navnet indikerer, kan betjenes med en hånd.

Du får en elektrisk kulsyremaskine der kræver stikkontakt, men er nem at betjene og giver den perfekte mængde bobler. Køkkenmaskiner med ledninger kan være lidt irriterende. Prisen på denne model er lidt højere, men hvis du vil have den perfekte danskvand og smag, er denne model absolut en af de bedste sodavandsmaskiner til prisen.

Modellen har en stor fordel i forhold til patroner. På den manuelle maskine trykker du ofte flere gange ved tilsætning af kulsyre, hvilket du logisk nok ikke gør med den elektriske. Her skal du vælge om du selv vil styre mængden af kulsyre med en manuel model, eller du vil lade den elektriske maskine klare det for dig.

Modellen der findes på tilbud hos Elgiganten, har en medfølgende kulsyreflaske og genanvendelig 1 liters plastik flaske. Størrelsen på Spirit One Touch er kompakt, og du kan købe modellen i enten hvid eller sort farve.

 • Elektrisk
 • Enhåndsbetjening
 • Medfølgende kulsyrepatron + vandflaske

Sodastream Spirit

Sodastream Spirit

Sodastream Spirit er stort set den samme model som Spirit One Touch bare i manuel type. Spirit maskinen har det samme elegante design i en kompakt form, der ikke tager meget plads og passer ind i de fleste køkkener. Maskinen er brugervenlig og enkel at betjene med èn hånd.

Spirit kulsyremaskinen har ikke en bobleindiktor og prisen er relativ høj i forhold til de helt prisvenlige sodavandsmaskiner. Den største ulempe ved modellen er, at det tager et par forsøg før du finder den rigtige mængde bobler. Men det kommer hurtigt, og så skaber maskinen gode danskvand eller sodavand med forskellig smag.

Maskinen betjenes let med en hånd. Du åbner lugen der sidder bag på og skruer patronen i. Klik lugen på igen og tryk flasken ind, som vil sætte sig fast automatisk. Tryk på knappen øverst på Spirit sodavandsmaskinen og du har en danskvand eller andet læskende drik med brus. Her er antallet af tryk afgørende for mængden af bobler.

Der medfølger en kulsyrepatron og en vandflaske i plastik der ikke tåler opvaskemaskinen. Her kan du tilkøbe opvaskesikre flasker til modellen.

 • Manuel
 • Enhåndsbetjening
 • Medfølgende kulsyrepatron + vandflaske

Sodastream Genesis sodavandsmaskine

Genesis modellen fra 2016 er en manuel maskine i mellem prisklassen. Maskinen kan købes i sort eller hvid, og har det klassiske, stilrene design. Maskinen fylder ikke meget og du slipper for ledninger, så den kan passes ind de fleste steder uden at være til besvær.

Maskinen er relativ nem at betjene. Kulsyrepatronen sættes fast på bagsiden. Og den medfølgende standardflaske skal skrues fast for at sidde rigtig. Her får du en nemmere betjening med Spirit modellerne, men det er dog nemt nok at skrue sodastream flasker på, selvom det kræver to hænder.

Standardflasken der følger med alle modellerne, kan ikke klare opvaskemaskinen. Her skal du tilkøbe flasker der kan tåle opvaskemaskine.

Den største ulempe ved Genesis sodavandsmaskinen, er reguleringen af boble mængden. Det er svært at ramme den rigtige mængde af bobler, når du trykker. Det kan kræve en del tid, før boble mængden sidder lige i skabet.

 • Manuel
 • Medfølgende kulsyrepatron + vandflaske

Sodastream Crystal

Sodastream Crystal er en manuel sodavandsmaskine i den høje premium prisklasse. Du får en eksklusive kulsyremaskine, der både giver dig nem betjening, flot design og den lækre smag med perfekte små bobler.

Maskinen er fremstillet i rustfrit design, og er relativ stor. Højden på maskinen kan være irriterende i forhold til at have den stående fremme i køkkenet. Maskinen hæver sig 12 cm. under brug, hvilket kan give problem i forhold til placering mellem køkkenbord og eventuelle køkkenskabe.

Crystal sodavandsmaskinen bruger speciel designet glasflaske der tager sig godt ud, men virker kun til Crystal modellen. Det betyder desværre, at maskinen ikke virker med andre Sodastream flasker i plastik. Der medfølger en glasflaske der kan rumme 620 ml vand. Alternativet i samme prisklasse er Sodastream Power der er meget identisk med Crystal modellen.

Betjeningen er nem med enhåndsbetjening. Du trykker flasken ind og der lukkes med drejemekanisme. Maskinen kommer til sin ret i forhold til boblerne, hvor den skaber den helt perfekte danskvand.

 • Manuel
 • Enhåndsbetjening
 • Medfølgende kulsyrepatron + glasflaske

Sodastream Jet

Jet er den billigste sodavandsmaskine fra Sodastream. Du får en enkel maskine der laver store bobler, som nok især børnene vil elske at eksperimentere med. Maskinen har ikke det samme finish og kvalitet som f.eks. Spirit modellerne.

Jet sodavandsmaskinen kræver at du bruger to hænder. Flasken skal skrues fast i den rigtige vinkel, hvilket kan give problemer for de mindre børn. Kulsyrepatronen skrues fast bag på, som også er noget mere besværligt end ved Jet eller Crystal modellerne.

Designet ligner de klassiske modeller fra 80’erne. Her er plastikfornemmelsen noget større end ved de andre viste modeller fra firmaet. Men det færdige slutprodukt er dog ganske fint med store bobler til dansk- eller sodavand.

 • Manuel
 • Medfølgende kulsyrepatron + vandflaske

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken Sodastream er bedst?

Sodastream Spirit Touch, Spirit og Genesis er de bedste sodavandsmaskiner med deres forskellige fordele.

Kan du spare penge med en sodavandsmaskine?

Præmissen er selvfølgelig forskellig for os alle. Men en ombytning af en patron til 100 kr. kan give en besparelse i forhold til at købe f.eks. danskvand på regelmæssig basis. Igen, det kommer lidt af på hvor meget du/i drikker, og hvor meget du kommer til at bruge maskinen.

Du kan spare penge ved finde tilbud hos forhandlere, købe i Tyskland eller overveje at købe Sodastream Genesis MegaPack eller Spirit Megapack alt afhængig af modellen. Med pakkerne får du tilbehør med og dette er ofte til billigere pris sammenlagt.

Hvordan virker maskinen?

Sodavandsmaskinen presser kuldioxid i vandet, og derved har du brus. Her skal du bruge en kulsyrepatron der findes med genopfyldning og kan købes mange steder som Føtex, Power, Bilka, Coop, Imerco, Matas og selvfølgelig online.

Betjening af en Sodastream maskine?

Maskinen er ganske enkel at bruge. Du sætter en kulsyrepatron i maskinen, som gøres ved at åbne lugen bag på på maskinen. Dernæst skal du skrue eller trykke vandflasken fast i maskinen. Øverst sidder knappen til at regulerer mængden af kulsyre i vandet. Du bør bruge koldt vand, hvilket også bruger mindre CO2.

Hvor mange tryk på sodavandsmaskinen?

Sodastream inddeler mængden af kulsyre i tre niveauer; lille, mellem og stor.

På de manuelle maskiner skal du trykke på en knap øverst for at regulerer mængden af kulsyre.

Et tryk i 2 sekunder giver den lille mængde brus. 3 tryk i et par sekunder er mellemniveau. Og 5 tryk i 2 sekunder giver den store mængde kulsyre i vandet.

Kulsyrepatronen er tom når du hører en brummende lyd. Og når du visuelt kan se, at der ikke kommer kulsyre i vandet der står helt stille.

Smage?

Maskinen laver hjemmelavet danskvand, hvor du tilsætter smagsvarianter til at skabe sodavanden; som især vækker glæde hos børnene.

De mange smagsvarianter har et sirup koncentratet, der hældes i den færdige flaske med vand og brus. Vend bunden i vejret i roligt tempo så smag og vand blandes godt. Og i dag kan du faktisk få smagsvarianter som Pepsi, Pepsi Max, 7Up m.m.

Alternativer?

Ovenfor er kun vist sodavandsmaskinerne fra Sodastream firmaet, der er de originale opfindere af den smarte køkkenmaskine. Men du finder selvfølgelig også mange andre modeller fra Kitchenaid, Penguin, Aqvia m.m. Her kan du med fordel kigge på disse modeller der er kåret som bedst i test eller anbefalet:

 • Aqvia Exclusive sodavandsmaskine
 • Aqvia Balance sodavandsmaskine
 • KitchenAid Artisan 5KSS1121
 • Aarke Carbonator II

Espresso

En espressomaskine er perfekt når du får gæster

Elektronisk p skive

Elektronisk p-skive test | 7 bedste p-skiver til at undgå p-bøder