in ,

Solcreme: Hvad er forskellen på faktor 30 og faktor 50?

Solcreme

Hvis man gerne vil passe godt på sig selv, er der ingen tvivl om, at man må sætte sig ind i, hvordan det fungerer med solcreme. Hvilken slags skal man vælge, hvor ofte skal man påføre solcreme, hvornår skal man bruge det – og hvad er i grunden forskellen på faktor 30 og faktor 50?

Faktor 30 eller 50 – hvad skal du vælge?

Valget om hvilken solfaktor, du skal bruge, bør først og fremmest være basert på din hudtype. Har du tendens til hurtigt at rødme – eller har din hud en mørkere tone? Hvis man har en meget lys hudtone, bliver man hurtigere forbrændt end andre. Derfor er det eksempelvis vigtigt, at disse personer gør brug af en meget høj solfaktor.

Faktor 30 beskytter ikke dobbelt så meget som faktor 15

Det er en myte, at faktor 30 eksempelvis skulle beskytte dobbelt så meget som faktor 15 – blot fordi tallet er det dobbelte. Det kan være meget misvisende for nogle, og derfor er det godt, at du er endt på denne side! Vi vil nemlig forklare dig meget mere om, hvordan solfaktorer egentlig fungerer.

  • Faktor 15 beskytter imod 93% af solens stråler
  • Faktor 30 beskytter imod 97% af solens stråler
  • Faktor 50 beskytter imod 98% af solens stråler

Dette er ofte ny information for de fleste solcreme-forbrugere. Det handler i langt større grad om, at man skal huske at smøre nok på. Selvom mange solcremer er vandfaste, er det altid en god idé, at påføre solcreme igen efter at have været i andet.

Ifølge eksperter påføre alt for mange danskere ikke nok solcreme – og dette er oftest årsagen til forbrændinger. Påfør hellere for meget end for lidt! Du skal nok stadig få opbygget en brun kulør!

Det er sundt at bruge solprodukter

Generelt set er det meget sundt at bruge solprodukter – både til hud, hår og læber. Solen er nemlig utroligt skadelig for os mennesker og solen kan skabe varige men på vores krop, hvad end det handler om pigmentfejl, modermærker eller rynker.

Solens UV-stråler kan nemlig ødelægge hudens naturlige balance, hvilket i værste tilfælde kan føre til hudkræft. Hvis du stadig ikke er helt overbevist om, at solprodukter er vigtige at investere i og gøre stor brug af, håber vi, at denne artikel har været med til at give dig en bedre indsigt! Solcreme – og solprodukter generelt – er altid en god idé!

Sund krop kvinde

Hold din krop sund med disse 3 tips

Sådan får du råd til din drømmebil