in ,

Trampolin Test – Rund eller firkantet trampolin?

En trampolin er noget af det bedste legetøj, der findes. Det er der flere gode argumenter for. Det er den blandt andet, fordi den er sjov at bruge, og fordi du bliver aktiveret på en langvarig og sund måde. Desuden så foregår aktiviteterne på en trampolin udenfor, og det betyder, at man får masser af frisk luft.

Du kan lege eller træne på en trampolin i timevis hele året rundt, og så kan den bruges af alle i familien. Derfor er en trampolin så genial at have stående i haven. Skal I også have en trampolin, så bliver det næste spørgsmål, hvilken slags det skal være. Der er nemlig rigtig mange slags og modeller på markedet.

Hvilke slags trampoliner findes der?

Da de første havetrampoliner begyndte at dukke op i private haver, så var der en standard-model, som alle havde. Det var den runde model på ben, der alle sammen havde den samme diameter. Først senere blev det almindeligt med sikkerhedsnet og sikkerhedsregler i forhold til, hvordan og hvor mange der måtte hoppe på den på en gang.

I dag ser billedet meget mere broget ud. Nu findes der trampoliner i mange forskellige former og størrelser. Du kan også vælge imellem en trampolin, der står på ben og en trampolin, der er gravet ned i jorden, sådan at overfladen flugter med græsplænen.

Der er argumenter for og imod alle de forskellige slags trampoliner, så der venter dig et arbejde med at finde den rette til jeres have, når der skal vælges.

Rund eller firkantet trampolin?

Der findes selvfølgelig stadig runde trampoliner. De er mest velegnede til at hoppe på for sjov. Der findes også ovale trampoliner, der giver lidt mere længde til at lave spring og tricks på, lige som visse sekskantede modeller. Desuden findes der de firkantede trampoliner, som er de bedste, når det kommer til at træne spring og tricks på.

En firkantet trampolin er også smart at have, fordi den er nemmere at placere i et hjørne af haven, end en rund trampolin er. Hvis du gerne vil sætte dig lidt mere ind i, hvilke fordele der er ved en firkantet trampolin frem for en af en anden form, så kan du klikke på linket. Der testes 5 af de bedste firkantede trampoliner, så du vil kunne se de enkelte trampoliners egenskaber og blive klogere på, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du skal finde den rette firkantede trampolin.

Fordele og ulemper ved en trampolin, der står på ben

Der kan selvfølgelig siges både for og imod den ene og den anden slags trampolin. En trampolin på ben er smart, fordi du ikke behøver at grave et stort hul i haven for at have den. Desuden så lægger du dig ikke fast på, hvor trampolinen skal være placeret. Når den ikke er gravet ned, så kan den flyttes rundt på, og du kan sætte den forskellige steder. Når den dag kommer, at der ikke længere skal stå en trampolin i haven, så er det bare at skille dig af med den. Du står ikke efterfølgende med et stort hul i haven, som skal fyldes op.

Ulempen ved en trampolin på ben er, at den fylder meget i landskabet. Især i en mindre have kommer den til at optage meget af havens plads. Desuden er den upraktisk at have, når der skal slås græs, fordi du er nødt til at flytte rundt på den hver gang, det skal ske.

Rent sikkerhedsmæssigt er en trampolin på ben en større udfordring end en trampolin, der er i niveau med græsset.

Fordele og ulemper ved en trampolin, der er gravet ned

På samme måde er der både fordele og ulemper ved en trampolin til nedgravning. Der er det rent æstetisk argument, der går på, at en nedgravet trampolin ikke er nær så synlig som en, der står på sine høje ben og troner i haven. En trampolin til nedgravning er desuden også mere sikker i stormvejr, og har ikke behov for samme stormsikring som en en trampolin på ben har.

Også sikkerhedsmæssigt scorer en nedgravet trampolin højere, da risikoen for at falde ned af den er minimal. Den er også klart lettere at komme op på og ned af igen.

Ulempen ved den er, at den er svær at rykke rundt på, hvis den står i vejen, eller hvis du vil sætte den indendørs vinteren over.

Hvilken trampolin skal jeg vælge?

Som det tydeligt fremgår, så er der virkelig mange modeller at vælge imellem. Her kan du med fordel lave en grundig research, hvor du kan sammenligne nogle forskellige modeller. Du kan tænke både i form, størrelse og kvalitet, hvoraf det sidste helt klart er det vigtigste.

Du bør afgjort gå efter en trampolin af en god kvalitet. Den vil I få mest glæde af på den lange bane. Den vil være mest sikker og mest solid. Er I flere i familien, der skal bruge den, så er det vigtigt, at den også kan holde til det. Læg mærke til trampolinens holdbarhed og maksimale brugervægt. Skal de voksne i familien også bruge trampolinen, så skal den også kunne holde til det.

Vælg en størrelse og en form på trampolinen, som matcher den eller dem, der skal bruge den. Tænk også på, hvor meget plads der er i haven. havens størrelse og trampolinen skal helst være fornuftigt proportioneret.

Når det hele spiller, og der er sat en uimodståelig trampolin op i jeres have, så vil I have det dejligste og mest dragende stykke legetøj/træningsredskab, der findes. Brug den så meget, I orker, og familien vil absolut få både glæde og gavn af den.

Blomster mark

Vælg en bæredygtig varmekilde

Kommode

4 Kommoder der giver dig mere opbevaring