in , ,

Løbehjul test | Bedste løbehjul til børn i [year]

Skatebord, inliners, rulleskøjter og løbehjul er sjovt og populært udendørs legetøj til børn i alle aldre. I dag er legetøjet ikke kun for børn, men også fremstillet i stor stil til voksne.

I denne guide/test fokuserer vi på udvalget af bedste løbehjul til børn og voksne indenfor de forskellige typer der findes. Her finder du primært løbehjul til sjov, tricks og til transport. Hvor også typen dækker over det almindelige og det elektriske løbehjul.

Puky trehjulet løbehjul

Til de helt små, finder du det populære trehjulet løbehjul fra Puky. Løbehjulet er velegnet fra 2 års alderen og giver barnet bedre stabilitet med løbehjulets tre lufthjul. Og selvfølgelig den høje kvalitet i materiale og design som Puky er kendt for.

Tyske Puky der er kendt for de smarte Puky løbecykler, producerer forskellige løbehjul til børn. Hvis du søger en gave eller vil forkæle pigen/drengen med noget der styrker motorikken, balance m.m. er det trehjulet løbehjul et godt valg.

Løbehjulet har et stort skumdæk hjul foran og to små lufthjul bagpå til bedre stabilisering. Balancen vil være svært for den lille pige eller dreng, og her er denne Puky model mere stabil end Paw Patrol, Frozen og andre plastik løbehjul.

Der er funktioner som skridsikkert trinbræt, polstret håndtag, justerbar styr og slidstærke materialer. Du finder modellen i mange farve varianter.

 • Anbefalet alder: Fra 2 år
 • Højde: 55 – 67 cm
 • Længde: 75 cm.

Streetsurfing Trick løbehjul

Trick løbehjul er blevet meget populære, og de bruges flittigt på skatebaner, løbehjuls ramper, stier m.m. Her gælder det om at finde den rigtige model i forhold til aldersgruppen. Dette Streetsurfing løbehjul er velegnet fra ca. 8 år og op.

Løbehjulet har en robust og slidstærk kvalitet. Modellens holdbarhed har kåret modellen som bedste trick løbehjul i pris og aldersgruppen.

Trick/stunt løbehjulet er velegnet til kørsel på ramper også. Stellet er i letvægt aluminium og hjulene er i holdbar gummi.

Modellen findes i mange forskellige designs, så pigen eller drengen kan finde det rigtige til hans/hendes smag.

 • Trick løbehjul
 • Anbefalet alder: Fra 8 år
 • Højde: 83 cm

Razor A5 Lux

Razor A5 Lux er et transport løbehjul til børn. Løbehjulet med en vægt på 4,2 kg. er velegnet til børn fra 8 års alderen.

Løbehjulet der kan bruges til at komme i skole, fritidsaktiviteter og generelt i hverdagen, er fremstillet med gode store hjul på 200 mm. i diameter. De store hjul gør det nemmere at køre over længere afstande.

Du får også en bagbremse og støttefod med til modellen.

Razor løbehjulet er foldbar, så drengen eller pigen nemt kan folde det sammen og tage det med i skole, bus, tog m.m.

 • Transport løbehjul
 • Anbefalet alder: Fra 8 år
 • Vægt: 4,2 kg

MCU-Sport Street

MCU-Sport Street er et robust løbehjul beregnet til de større børn og voksne. Du får et slidstærk trick løbehjul med 205 mm. hjul og maksimal brugervægt på 100 kg.

Løbehjulet i samme kvalitet som My Hood og andre populære mærker, kan bruges til transport og til tricks på bakker og ramper. Hvis du eller måske dine større børn gerne vil i gang med tricks på løbehjulet, er dette specielt velegnet til nybegyndere.

Modellen har ABEC-7 hjullejer til at dæmpe rystelser når der køres henover ujævnheder. Og det giver dig gode allround muligheder, hvad end der skal køres i skole eller laves tricks med vennerne.

Der er en kraftig bremse på baghjul og du kan justere styret fra 89 – 104 cm.

 • Anbefalet alder: Større børn & voksne
 • Justerbart styr: 89 – 104 cm
 • personvægt: 100 kg

GoRunner el-løbehjul

GoRunner El-løbehjul med 10 tommer hjul er et testvinder løbehjul fra forskellige e-løbehjul tests. Du får et robust, stilrent og slidstærk løbehjul der er velegnet til vores vejr.

GoRunner løbehjulet kan holde helt op til 150 kg. og har solide 10 tommers lufthjul. De store hjul med luftslanger giver en fin kørsel på selv det ujævne terræn som grus, græs m.m. Her har modellen en ekstra funktion med 2 forskellige gear, alt afhængig af kørsel.

El-løbehjulet holder en top fart på 20 km/t. og har en rækkevidde på 18 km med fuld opladning. Modellen har skivebremser og speedometer til at kontrollerer farten.

Løbehjulet er lovlig på danske cykelstier. Modellen er designet til de større børn hvor den gældende el-løbehjul lovgivning selvfølgelig skal overholdes.

GoRunner løbehjulet har unikt foldesystem. Det giver dig mulighed for hurtigt at folde løbehjulet sammen og tage det med dig i bus, tog eller bil.

 • El-løbehjul
 • Top fart: 20 km/t.
 • brugerbelastning: 150 kg
 • Distance per opladning: 18 km

Xiaomi MI M365 Pro el-løbehjul

Xiaomi MI M365 er løbehjul til de store børn og voksne. Løbehjulet holder en maksimal hastighed på op til 25 km/t. Løbehjulet har en rækkevidde på ca. 30 km. på en fuld opladning.

Modellen er ikke godkendt til kørsel på offentlig vej, da lovgivningen forskriver en maksimal hastighed på 20 km/t.

Xiaomi løbehjulet er i god kvalitet i forhold til ydelse, funktioner og materiale. Modellen har en maksimal brugerbelastning på 100 kg.

Elløbehjulet kommer med dobbelt bremsesystem og antiblokering. Det betyder i alt sin enkelthed, at den bremser både bagpå og foran.

Du kan nemt og hurtigt folde det elektriske løbehjul sammen og tage det med dig. Af sjove og praktiske funktioner finder du ringeklokke, LED-display og mulighed for tilslutning til telefonen, hvor du kan styre funktionerne.

 • El-løbehjul
 • Top fart: 25 km/t.
 • brugerbelastning: 100 kg
 • Distance per opladning: 30 km

Ofte stillede spørgsmål

Må man køre på elektrisk løbehjul?

I 2019 blev der vedtaget forsøgsordning omkring kørsel på el-løbehjul, skateboard og segboards. Her siger loven at børn under 15 år, kun må køre på elektrisk løbehjul i trafikken, hvis denne er ledsaget af en voksen på over 18 år. Denne regel gælder kun på offentlige veje, så uledsaget kørsel på legepladser m.m. er teknisk lovligt for børn under 15 år. Se regler på Sikkertrafik her.

Må man køre på el løbehjul på vejen?

Du må køre på offentlig vej, hvis løbehjulet har en maksimal hastighed på 20 km/t.

Hvor gammel skal man være for løbehjul?

Der er ingen regler om almindelige løbehjul uden motor. Her vil børn ofte være i stand til at håndtere de trehjulede løbehjul fra omkring 2 års alderen. Du tilrådes at købe ordenligt kvalitet, da balancen er det sværeste for de mindre børn, hvor billige plastik modeller har en tendens til at tippe for nemt.

Hvad koster et løbehjul?

Et almindelig transport løbehjul til de mindre børn, koster omkring 200 kr. og op. Stunt og trick løbehjul koster fra 400 kr. og op. Hvor elektriske løbehjul starter ved 1-2000 kr. priser.

Løbehjul til de mindre børn?

Hvis du vælger at købe et trick løbehjul til barnet i de mindre skoleklasser, så vil barnet måske gerne bruge løbehjulet til at komme i skole. Her kan et par kørehandsker være det smarte valg, for kombinationen af de nubrede håndtag og rystelserne fra underlaget, vil irritere barnets hud i hånden.

Store eller små hjul?

Store hjul er gode til transport, da denne type ikke er så modtagelige for huller og andet i underlaget. Men de store hjul er ikke gode til tricks og kan ikke give samme fart og kontrol som mindre hjul.

Foldbar eller ej?

De mindre børn gider ikke folde et løbehjul sammen. Helt ligesom de fleste tricks løbehjul nok bør være et helstøbt løbehjul.

Ulempen ved foldbare løbehjul er, at børn ofte ikke tænker over, om den foldbare mekanisme er spændt rigtigt efter løbehjulet er foldet ud. Og det kan forsage styrt m.m.

Elektronisk p skive

Elektronisk p-skive test | 7 bedste p-skiver til at undgå p-bøder

Lænestol

10 bedste lænestole i design & komfort til stuen i [year]